25 Октомври 2020неделя13:59 ч.

Наши в Кеймбридж ще помагат на кандидат-студенти от България

/ брой: 266

автор:Галя Кларк

visibility 2334

Българският студентски клуб в университета Кеймбридж ще провежда интервюта с перспективни кандидат-студенти, за да ги подготви за истинските приемни изпити през декември. Клубът работи по пилотна програма, която ще помага на наши младежи да кандидатстват в Кеймбридж за академичната 2014-2015 г. Това съобщи Румен Чолаков, президент на клуба "CantaBulgarian".
Цялата програма се провежда изцяло и само от български студенти (настоящи и завършили) в прочутия университет. Ще правим симулация на интервютата, които професорите ще провеждат през декември, обясни Чолаков. Някои от интервютата са само устни, но много от тях включват и писмена част, уточни той. Нашите студенти от Кеймбридж ще изпращат задачи на кандидатите определено време преди интервюто и след това отговорите ще бъдат обсъждани.
Така членовете на българския студентски клуб "CantaBulgarian" ще откликнат с безплатни съвети и практически сесии за препитване на български кандидат-студенти. Приемат се кандидатури по всички предмети и колежи в Кеймбридж. Успешните кандидати ще получават съвети как да подходят при провеждането на истинското интервю.
Много от сесиите ще бъдат провеждани по скайп, уточни президентът на студентския клуб. На успешните кандидати ще се предлага едно практическо интервю, което ще има за цел да симулира реалното препитване през декември. След него кандидатите ще могат да задават въпроси за последващия процес.
Заради големия брой кандидати и ограничения брой хора, които работят по програмата, клубът ще може да интервюира само няколко студента тази година. На неговия сайт желаещите могат да попълнят формуляр за участие в пилотната програма. Менторите на успешните кандидати ще бъдат в контакт с тях по имейл преди 1 декември.
В момента най-много наши студенти в Кеймбридж има по физика, компютърни науки и математика. Има българи и в другите специалности, така че сме готови да приемем всякакви кандидати, подчерта Румен Чолаков. В момента членове на Българския студентски клуб в Кеймбридж са около 40 наши студенти и докторанти.
Президентът на клуба припомни, че в Кеймбридж се кандидатства не в университета като цяло, а в един от 31 колежа, където се провеждат и интервютата. Затова и самите интервюта са различни дори за същата специалност и почти никой от кандидатите в България не е наясно с това какво го очаква. Ще се опитаме да намерим хора, които са минали през много подобни интервюта, за да можем да помогнем на кандидатите, обобщи Чолаков.

 

Детските надбавки - само предизборно

автор:Дума

visibility 918

/ брой: 202

Ремонтът на жилище може да спести до 200 лв. от налога

автор:Дума

visibility 532

/ брой: 202

Държавата ще покрие част от данъка на таксиджиите

автор:Дума

visibility 379

/ брой: 202

Кирил Ананиев очаква 3% спад на БВП

автор:Дума

visibility 516

/ брой: 201

Протести в Полша

автор:Дума

visibility 0

Безредици в Рим

автор:Дума

visibility 69

Чехия регистрира 1000 смъртни случая за две седмици

автор:Дума

visibility 107

Туск: Борисов е в беда. Допусна грешки, но е демократ

автор:Дума

visibility 106

За едни хранилка, за други - бесилка

автор:Павлета Давидова

visibility 856

/ брой: 202

България се кълчи на американския пилон

автор:Юри Михалков

visibility 1353

/ брой: 202

Изборите в Северен Кипър и геополитиката

автор:Зорница Илиева

visibility 556

/ брой: 202

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ