21 Септември 2020понеделник03:07 ч.

"Нашият ден" обявява месец на доброто

/ брой: 233

автор:Дума

visibility 2329

Своеобразен месец на доброто обяви сутрешният блок на програма "Христо Ботев" на БНР. Екипът на "Нашият ден" ще разказва позитивни истории от миналото, настоящето и бъдещето, ще включва размисли на експерти и интелектуалци върху темите от (извън)новинарския дневен ред на обществото. Водещите Ива Дойчинова, Любомира Константинова, Александър Райчев, Оля Стоянова, Мария Мира Христова, Мартина Кръстева, Таня Любомирова, Нина Цанева и Анелия Торошанова ще разказват истории за доброто всеки делничен ден от 7 до 11 ч. "Непреднамерените жестове, спонтанната помощ, навременната усмивка, дълго планираният жест правят света ни хубаво място. Защото правенето и споделянето на добро е духът на Коледа", обясняват идеята си от БНР. 

От "Нашият ден" уверяват, че позитивните случки няма да "живеят" в ефира само през декември, но тогава ще получат полагащото им се внимание. Най-интересните от тях ще намерят място в специално създаден микросайт на bnr.bg, а най-докосващите ще бъдат награждавани с най-доброто от водещите български издателства.

Няколко истории вече бяха разказани. Във вторник Ива Дойчинова разговаря с Красимир Елинов, който спаси две заседнали кучета на много опасен рид в Пирин след 5-часова акция. В сряда гост на Мария Мира Христова бе журналистката Цвета Николова от предаването "Познати и непознати". По инициатива на екипа от "Ефир знание" в обществената медия се организира кампания за закупуване на обувки за малчуганите от Дома за деца, лишени от родителска грижа "Мария Терезия". Тези деца станаха популярни в обществото с поредица от добри дела, извършени през годините, припомнят от БНР.

Половината алкохол у нас бил нелегален

автор:Дума

visibility 458

/ брой: 179

Петкова се активизира за фактурите на "Топлофикация"

автор:Дума

visibility 549

/ брой: 179

Проф. Вучева за новия заем: ГЕРБ никога не се отчитат

автор:Дума

visibility 712

/ брой: 179

Ферибот заседна в Балтийско море

автор:Дума

visibility 70

Стрелба в Минск

автор:Дума

visibility 178

Заразените с коронавирус по света надхвърлиха 31 милиона

автор:Дума

visibility 123

Над 200 000 починали от коронавирус в САЩ

автор:Дума

visibility 487

Как търпим това десет години?!

visibility 1143

/ брой: 179

Ще покаже ли ЕС сила във външната политика?

visibility 548

/ брой: 179

Датата

автор:Дума

visibility 432

/ брой: 179

Английските "щикове" и 9 септември

автор:Христо Георгиев

visibility 818

/ брой: 178

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ