09 Юли 2020четвъртък22:55 ч.

Проф. д.н. Камелия Николова

НАТФИЗ започва безплатни онлайн консултации

/ брой: 100

автор:Дума

visibility 28

С предварителни изпити и безплатни онлайн консултации НАТФИЗ започва кандидатстудентската си кампания. До 20 юни проф. д.н. Камелия Николова ще консултира безвъзмездно всички желаещи да се подготвят за бакалавърската специалност театрознание и театрален мениджмънт. Предварителните изпити ще се проведат на 25 и 26 юни. Записвания на тел. 0888499284. 

Проф. д.н. Камелия Николова е ръководителка на катедра "Театрознание", професор по история на европейския театър и по теория на режисурата в НАТФИЗ, професор по театрознание в Института за изследване на изкуствата към БАН. Специализира история на европейския театър и култура на ХХ век в Обществото за театрални изследвания към Британския театрален музей в Лондон, Обединеното кралство. Гост-професор е в НБУ и НХА "Николай Павлович", както и гостуващ лектор в редица чуждестранни университети. Тя е един от авторите на международния колектив, създал първата Антология на историческия театрален авангард в Централна и Източна Европа - Awangarda teatralna w Europie. Srodkowo-Wschodniej - wybor tekstow zrodlowych. Warszawa, 2017.

От 1 юни до 15 август проф. д-р Емилия Стоева ще провежда безплатни консултации за магистърската програма "Фотографско изкуство". Записвания на тел. 0887897387, stoeva.emi@gmail.com. 

Проф. Емилия Стоева е дългогодишна преподавателка в НАТФИЗ, ръководителка на магистърската програма "Фотографско изкуство" и филмов оператор. Председател е на Асоциация "Академика 21" в България. Преподавателка е по програма "Еразъм" в Братислава (Словакия), Букурещ (Румъния), Истанбул (Турция), Вилнюс (Литва). Участничка и организаторка на множество семинари, конференции, уъркшопи в България и чужбина. Член е на жури на десетки студентски и професионални кинофестивали. Авторка е на пет книги и на над 30 публикации в специализирани издания по киноизкуство. 

Проф. д-р Лидия Върбанова ще подкрепи с онлайн консултации всеки, който реши да развие личностните си умения и професионални компетенции в магистърската програма "Мениджмънт в сценичните изкуства и индустрии". Записвания на тел. 0888318130, lidiavarbanova@gmail.com.

Проф. Лидия Върбанова е ръководителка на програмата "Мениджмънт в сценичните изкуства и индустрии" в НАТФИЗ. Има професионален опит като консултант, преподавател, изследовател и мениджър в над 60 страни. Нейното професионално портфолио фокусира върху разработването на културни политики и мениджърски стратегии, предприемачество и иновации, икономика и финансиране, управление на проекти, организационно развитие и онлайн технологии, със специален акцент върху изкуствата, културата и творческите индустрии. Проф. Върбанова е била постоянен и гостуващ професор в престижни университети и учебни центрове в Европа, Канада, Кавказкия регион и Централна Азия и е носителка на редица отличия, сред които Европейската награда за преподавателска дейност "Драган Клайч", стипендия "Фулбрайт", стипендия на Japan Foundation, стипендия на НАТО, стипендия от Webb Memorial Trust, Оксфорд, и др. Авторка е на публикации и учебници, между които "Международно предприемачество в изкуствата" (2016) и "Стратегическо управление в изкуствата" (2012), публикувани от престижното международно научно издателство "Routledge".

Пандемията е засегнала финансово 63% от ИТ фирмите

автор:Дума

visibility 254

/ брой: 129

Центърът на София близо два месеца без топла вода

автор:Дума

visibility 287

/ брой: 129

Две трети от българите свиват харчовете

автор:Дума

visibility 230

/ брой: 129

Гърция се готви отново да затегне мерките

автор:Дума

visibility 119

Москва отвaря училищата отново

автор:Дума

visibility 98

САЩ официално напуснаха СЗО

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 129

Don't touch Our Gladstone!*

автор:Велислава Дърева

visibility 56

/ брой: 130

Ще бъде ли реабилитиран Оруел?

автор:Мирослав Попов

visibility 48

/ брой: 130

Датата

автор:Дума

visibility 54

/ брой: 130

В ход е откровен прокурорски преврат

автор:Дума

visibility 586

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ