30 Октомври 2020петък19:02 ч.

Живко Сираков / Снимка АртАкция

#НавънКъмСебеСи с новите лица на българската театрална сцена

/ брой: 181

автор:Дума

visibility 601

През пролетта АртАкция реализира символична акция за спасяване на духа чрез инициативата #НавънКъмСебеСи. Тя имаше за цел да вдъхне кураж и увереност на българската публика в периода на изолация, наложена от невидимата, но сигурна заплаха КОВИД-19, че някои от техните най-обичаните актьори остават близо до своите почитатели. Ето защо през април едни от най-талантливите български актьори изпълниха фрагменти от крайъгълни за световната и българската драматургия произведения под формата на монолози, които достигаха до своята публика по дигиталните канали на АртАкция и социалните мрежи.

Пандемията и последиците от нея не подминаха и най-младите, заредени с амбиция и надежди абсолвентски класове от специалност "Актьорство за драматичен театър" и "Актьорство за куклен театър", випуск 2020. Те не успяха да изживеят своите звездни мигове с изпълнение на дипломните си спектакли пред публика и не получиха аплодисментите, които заслужават. Именно затова екипът реши да подкрепи и най-младите актьори чрез това продължение на проекта #НавънКъмСебеСи.

Второто издание ще представи пред широката аудитория новите лица на българската театрална сцена. Избраните монолози на актьорите от класовете на доц. Пенко Господинов, проф. Стефан Данаилов и проф. Жени Пашова са от класически и съвременни пиеси, научи ДУМА от Теа Денолюбова от АртАкция. В специалната категория на #НавънКъмСебеСи в АртАкция ще имаме възможност да се възхитим на таланта на Лана Гекова, Недиляна Павлик, Александра Майдавска, Димитър Сулев, Боряна Бабанова, Васил Илиев, Живко Сираков, Венцеслав Димитров, Ралица Петрова, Явор Вълканов. Режисьор на видеата отново е Петър Вълчев, а първият монолог е от "Мостът" на Лорън ван Ветер в изпълнение на актьора Живко Сираков от класа на проф. Стефан Данаилов.

На 25 септември в "Каза Либри" ще бъде организирано представяне на заснетите монолози, където всички желаещи ще могат да се запознаят с актьорите на живо.

Андон Балтаков оттегли оставката си

автор:Дума

visibility 1

Корнелия Нинова е в болница с коронавирус

автор:Дума

visibility 82

Станислав Владимиров е кмет на годината

автор:Дума

visibility 62

ЕК не преговаря с Русия и Китай за доставка на ваксини

автор:Дума

visibility 33

Цунами край Измир след мощния трус

автор:Дума

visibility 73

7 по Рихтер удари Турция

автор:Дума

visibility 161

И Великобритания обмисля пълна карантина

автор:Дума

visibility 143

Датата

автор:Дума

visibility 183

/ брой: 207

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ