01 Април 2020сряда17:55 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Не сме погасили задълженията си по "Бургас-Александруполис"

Дори и България да се оттегли от проекта, Русия няма да се откаже от строителството на петролопровода

/ брой: 291

автор:Дума

visibility 82

България не е погасила задълженията си по проекта за петролопровода "Бургас-Александруполис" в определените срокове. Това от своя страна поставя под заплаха реализацията на проекта, посочва вицепрезидентът на "Транснефт" Михаил Барков, цитиран от РИА Новости. "Българите не спазиха своята дума и поставят под заплаха реализацията на проекта. Това е факт", заяви Барков.
Държавата не е платила сумата за 2009 г., както и текущите вноски, като още миналата година премиерът Бойко Борисов обяви, че страната ни няма да погасява тези задължения заради липсата на средства в бюджета. По думите на Барков на последната среща на участниците в проекта в Амстердам България е потвърдила, че ще погаси дълга си до 15 декември. Поради технически причини обаче българската страна е отложила плащането до края на 2010 г. Барков добави, че в случай, че България не изпълни своите задължения, Гърция може да замрази финансирането от своя страна. Това е, защото Гърция обвързва изплащането на своите вноски в компанията с погасяването на задълженията на България.
Докато София смята, че трябва да се преработи технологията за разтоварване на танкерите с руски нефт в Черно море, Атина не вижда проблем за егейското крайбрежие. Очакванията са окончателното решение на българското екоминистерство да стане ясно през февруари 2011 г., но към момента страната ни продължава да не плаща дължимите си годишни вноски в общата компания.
Преди ден Барков съобщи, че Русия няма да се откаже от строителството на петролопровода "Бургас-Александруполис", дори ако България се оттегли от проекта. Той добави, че в случай на отказ на София проектът ще бъде замразен за известно време. Ако това не стане, то проектът най-вероятно ще бъде замразен, а акционерите на консорциума "Бургас-Александруполис" ще обсъждат алтернативни варианти за строителството. Вицепрезидентът на "Транснефт" посочи, че вече има няколко варианта.
 

КЕВР утвърди цената на газа: по-ниска с 42%

автор:Дума

visibility 0

7,8 млрд. лв. нов дълг и дефицит от 3,5 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 301

/ брой: 62

Коронакризата обхвана 63 предприятия

автор:Дума

visibility 260

/ брой: 62

Между 15-16 лв. за килограм агнешко по Великден

автор:Дума

visibility 211

/ брой: 62

Поуките от 100 години социалистическо строителство

visibility 531

/ брой: 62

Не ви вярваме!

автор:Ина Михайлова

visibility 1287

/ брой: 62

Глобална или национална Европа?

автор:Николай Шопов

visibility 211

/ брой: 62

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ