09 Август 2020неделя12:10 ч.

Не стигат парите за повишаване на заплати в училища и детски ясли в Добричко

/ брой: 83

автор:Дана Русева

visibility 1120

Не успяхме да изпълним ангажиментите си за увеличение на заплатите на непедагогическия персонал в степен, в която бяха постигнати предварителни договорености. Това заяви Гинка Василева, лидер на КНСБ в Добричка област. По думите й това е така, защото средствата чрез единните разходни стандарти и бюджетите в тези дейности не са били достатъчни. "Повишението на работните заплати в социалните заведения е в размер от 2 до 15%, но то се отнася до  минималната работна заплата и тази на специалистите. В детското  и ученическото здравеопазване, като детски ясли и здравни кабинети, трудовите възнаграждения също са повишени, но  като цяло медицинските специалисти остават с много ниски заплати и са под договореното за отрасъла", обясни Василева. Те са в рамките  на  530-576 лв., при положение че  от 2016 г. заплатата на медицинските специалисти трябва да бъде 700 лв. В това отношение Добричка област е далеч под договореното равнище, отбеляза  Василева.
"Подписани са колективните трудови договори с общините Добрич, Крушари и Шабла. Продължават преговорите  с Генерал Тошево и Балчик. Предстои договаряне и в община Каварна. На всички учители в областта, без тези от община Балчик, трудовите възнаграждения са увеличени със 7%. С по-високи заплати там са само педагозите в учебните заведения, като това не се отнася за  работещите в детските градини", допълни Василева.
 

60% спад на чуждите туристи у нас

автор:Дума

visibility 359

/ брой: 150

Искат сервитьорите да са без маски на открито

автор:Дума

visibility 249

/ брой: 150

Банките очакват забавяне на кредитната активност

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 150

Турция ще произвежда електромобили

автор:Дума

visibility 3

Врътки срещу гражданското общество

автор:Славчо Кънчев

visibility 654

/ брой: 150

Конференцията на крадците

автор:Христо Георгиев

visibility 1174

/ брой: 149

Вдъхновителят на българската идея

автор:Дума

visibility 461

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ