25 Юли 2021неделя13:24 ч.

Не това e проблемът

/ брой: 100

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1047

80% от фирмите не са доволни от защитата на държавата в случаите, когато те станат обект на фалшиви новини. Това се вижда от допитване на "Галъп" сред собственици и управители на родни компании. 18% от анкетираните споделят, че са били жертва на фалшиви новини.
Наистина на никого не му е приятно да е герой на лъжливи информации, но предприемачите трябва да преодоляват значително по-големи трудности, свързани с цялостната бизнес среда у нас, за да могат да съществуват. Оставяме настрана факта, че без политическа протекция от ГЕРБ, особено на местно равнище, трудно някой може да помисли за започването на каквато и да било дейност. Случаите като "Суджукгейт" са повсеместно явление.
Как например може да се прави нормален бизнес в държава, където 70% от законите се променят повече от един път за шест месеца след приемането им. Лидер в това отношение е Данъчно-осигурителният процесуален кодекс - с 6 изменения, и Законът за местните данъци и такси - с пет промени. Тенденция е в родното нормотворчество чрез законите за изменение и допълнение да се правят изменения и допълнения в други закони, които нямат нищо общо с предмета на основната промяна. Например чрез промяна в Закона за ограничаване на административното регулиране и административния контрол върху стопанската дейност е изменен и Законът за държавния служител. Това са все закони, които непосредствено са свързани с предприемачеството и явно е много трудно да оцеляваш в подобна юридическа джунгла.
Освен редовните налози фирмите трябва да се борят и с близо 2000 разрешителни и лицензионни режима, за които се плащат и такси. Така чрез тях те реално са подложени на двойно данъчно облагане. В този смисъл фалшивите новини, макар и неприятни, не са основният проблем на бизнеса в България.

Освободено е ръководството на БЕХ

автор:Дума

visibility 373

Очакват 2% годишна инфлация

автор:Дума

visibility 341

/ брой: 140

Купуваме по-скъпи телевизори на изплащане

автор:Дума

visibility 379

/ брой: 140

Новата COVID вълна вече е тук

автор:Дума

visibility 365

Италия въвежда зелени пропуски за ваксинирани

автор:Дума

visibility 321

Заев пожела на Албания успех по пътя към Евросъюза

автор:Дума

visibility 439

/ брой: 140

Последна въздишка

автор:Ина Михайлова

visibility 1551

/ брой: 140

Злодеите разстрелват поетите заради песните им

visibility 716

/ брой: 140

Федерализиране или разделяне на Украйна?

автор:Чавдар Добрев

visibility 518

/ брой: 140

Арогантност

автор:Деси Велева

visibility 483

/ брой: 140

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ