23 Октомври 2019сряда04:40 ч.

Неблагодарници

/ брой: 100

автор:Кристиела Симеонова

visibility 1193

Кланяхме се доземи, а и продължаваме - такова е (без изгледи да се промени) през последните години поведението на българските управници към Евросъюза, в рамките на който продължаваме, дори след 10 години членство, да не се чувстваме като равноправна част. България и ЕС, а не ние като част от общността на 28-те. Заслугата за това в по-голямата й част е именно на нашите управници, за които смисълът на ЕС опира единствено до европарите. Бедна държавица сме, какво да се прави! В името на пустите еврофондове сме готови да се съгласяваме с всичко, което поискат "началниците". А висша награда за безгръбначното ни поведение е всяко "Конграчулейшънс" от устите Меркелови, от което мед му капе на сърцето Борисово. И всички са доволни! Или поне така мислехме...
И ето поредното разочарование - никакво признание! Искат да им кимаме - изпълняваме раболепно, пък никоя страна в съюза не ни приема за желан партньор, както сочи проучване на Европейския съвет за външна политика?! А мислехме, че тази позиция е изгодна за всички! Ех, неблагодарници са тези в Европата! Да не би пък да искат от нас да изразим поне веднъж своя позиция, да покажем характер? Това ли е правилното поведение - как да разберем, като ни е толкова чуждо, въпреки опитите на Борисов да ни омае с приказки, че там, на Евросъветите, му се чува думата? Дали пък именно имиджът ни на нищо незначеща страна не е в основата на резултатите от цитираното изследване? Или пък то илюстрира на практика как стоят нещата в ЕС - силните диктуват, по-слабите изпълняват, затова и отношението към тях е такова, като към кръгла нула? Все тенденции, които затвърждават все по-ясното формиране на многоскоростна Европа, в която Германия и Франция се открояват със силните си връзки и с влиянието си върху европейската политика, както показва проучването.

Храните ще поскъпнат с над 5% догодина

автор:Дума

visibility 104

/ брой: 203

Земеделците ще плащат повече за осигуровки

автор:Дума

visibility 111

/ брой: 203

България отново с най-скъп ток в Европа

автор:Дума

visibility 79

/ брой: 203

Управата на Берлин одобри замразяване на наемите

автор:Дума

visibility 73

/ брой: 203

Тръмп щял да "пази" кюрдския петрол

автор:Дума

visibility 144

/ брой: 203

ООН: Има демографска заплаха за България

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 203

Воля и сърце за добрите дела

visibility 103

/ брой: 203

Щрихи към един български патент

автор:Ева Костова

visibility 115

/ брой: 203

Винаги по петите на истината

автор:Тодор Коруев

visibility 99

/ брой: 203

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ