04 Юни 2020четвъртък08:57 ч.

Неблагодарници

/ брой: 100

автор:Кристиела Симеонова

visibility 1332

Кланяхме се доземи, а и продължаваме - такова е (без изгледи да се промени) през последните години поведението на българските управници към Евросъюза, в рамките на който продължаваме, дори след 10 години членство, да не се чувстваме като равноправна част. България и ЕС, а не ние като част от общността на 28-те. Заслугата за това в по-голямата й част е именно на нашите управници, за които смисълът на ЕС опира единствено до европарите. Бедна държавица сме, какво да се прави! В името на пустите еврофондове сме готови да се съгласяваме с всичко, което поискат "началниците". А висша награда за безгръбначното ни поведение е всяко "Конграчулейшънс" от устите Меркелови, от което мед му капе на сърцето Борисово. И всички са доволни! Или поне така мислехме...
И ето поредното разочарование - никакво признание! Искат да им кимаме - изпълняваме раболепно, пък никоя страна в съюза не ни приема за желан партньор, както сочи проучване на Европейския съвет за външна политика?! А мислехме, че тази позиция е изгодна за всички! Ех, неблагодарници са тези в Европата! Да не би пък да искат от нас да изразим поне веднъж своя позиция, да покажем характер? Това ли е правилното поведение - как да разберем, като ни е толкова чуждо, въпреки опитите на Борисов да ни омае с приказки, че там, на Евросъветите, му се чува думата? Дали пък именно имиджът ни на нищо незначеща страна не е в основата на резултатите от цитираното изследване? Или пък то илюстрира на практика как стоят нещата в ЕС - силните диктуват, по-слабите изпълняват, затова и отношението към тях е такова, като към кръгла нула? Все тенденции, които затвърждават все по-ясното формиране на многоскоростна Европа, в която Германия и Франция се открояват със силните си връзки и с влиянието си върху европейската политика, както показва проучването.

25 са новите случаи на коронавирус у нас

автор:Дума

visibility 35

Затоплянето продължава

автор:Дума

visibility 43

Горяните от Ню Йорк

автор:Христо Георгиев

visibility 344

/ брой: 104

Рядък шанс

автор:Лозан Такев

visibility 229

/ брой: 104

Научният фонд ще финансира изследвания на КОВИД-19

автор:Дума

visibility 142

/ брой: 104

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ