04 Март 2021четвъртък23:07 ч.

Нека ни е гнусно

/ брой: 285

автор:Валентин Георгиев

visibility 1135

Не е тайна, че обществото ненавижда политиците заради вродените им фалш и лицемерие. Понякога обаче отвращението към някой от тях започва да бледнее пред далеч по-силни чувства и изблици на "народна любов". Защото да използваш мизерните добавки за отглеждане на дете и ниските пенсии като свое "оръжие" срещу тлъстите бонуси на чиновници и магистрати, е наистина гнусно. Нали така, г-н Дянков?
Не бяхте ли точно вие персоната, от която зависеше осигуряването на едно поне малко по-сносно човешко съществуване и подкрепа за майките и пенсионерите в тези тежки времена? И които най-безсрамно отрязахте заради вечното си хленчене за липса на пари.
Гнусно било да се дават бонуси в криза. Да, гнусно е това, което се случва в съдебната система. Безсрамието на едни обаче не може да прикрие или компенсира безочието на други, от които зависи да бъдат спрени въпросните "награди". А защо Дянков се прави на ощипана госпожица и разиграва целия този театър? Нима наистина е учуден от подготвяното раздаване на коледни бонуси там, и както всяка година по това време, влиза в предварително загубен сблъсък с магистратите? Голата истина в целия този маскарад с отправянето на нападки чрез медиите от страна на министъра и обратната реакция на засегнатата страна е, че всичко се прави за пред публиката. Вече и малките деца разбраха, че това са две лица - неразделна част от една скачена система, в която едната не може да съществува без другата.
Нали така, Дянков? Кой прие бюджета на съдебната система такъв, че отново да има излишъци, които по закон да се преразпределят? Нали затова сте на власт? Нали от вас зависи и от умните глави на бетонното ви мнозинство да инициирате законодателни поправки, с които да промените "гнусната схема". Ако е за някоя далавера или лобистки натиск обаче, променяте законите на секундата.
"Гнусно е това, което става... защо се прави?", невинно пита министърът. Ами за пари се прави. За същото, от което и той самият не се свени да се лишава. Поне от кумова срама. Трябва ли да припомняме, че за 2011 г. по признание на самия Дянков щедро са раздадени над 55 милиона лева само в неговото ведомство! Да не говорим за другите бонуси около Коледа. Или за голямото плюскане в останалите министерства.
А каква ли ще е цифрата им през тази година? При положение, че "този бюджет" е "най-богатият в историята на България". И при цялото туй "богатство" от година на година бедните стават по-бедни, а богатите по-богати. Това било "чисто психологическо усещане". Богатите също обедняват, но просто имат по-голям резерв, твърди министърът. Наистина гнусно, г-н Дянков! Да живееш в държава, управлявана от ГЕРБ.

Омбудсманът поиска прозрачно отчитане на парното

автор:Дума

visibility 45

/ брой: 44

С голямо зъкъснение тръгват пари към средните фирми

автор:Дума

visibility 45

/ брой: 44

Българската икономика е най-слабата в ЕС

автор:Дума

visibility 45

/ брой: 44

Зоран Заев получи вот на доверие

автор:Дума

visibility 46

/ брой: 44

Защо сме най-бедни в Европа

visibility 70

/ брой: 44

Датата

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 44

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ