14 Юли 2020вторник23:43 ч.

Необходимият лидер

/ брой: 159

автор:Георги Пирински

visibility 1261

Днес това е онзи, който има волята да бръкне там, където другите не искат, не могат, т.е. не смеят. Такава воля проличава при отговора им на въпроса, който ги откроява като носители на нова енергия.
Тези дни папа Франциск даде категорична заявка решително да скъса с драстичните финансови скандали, белязали Ватикана дълги години. По съобщенията в печата от миналата сряда, той е започнал "помитащо преобразование" на финансовите и медийните структури на Римокатолическата църква, което "радикално да ги реформира". И досега вече ясно пролича новата сила, с която новият й предводител зарежда своята църква.
Кандидатът за председател на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер успя да даде само половинчат отговор на въпроса как ще пресече скандалното избягване и неплащане на дължимите данъци от най-богатите граждани, в т.ч. от най-развитите държави от ЕС. Пред Групата на социалистите миналия вторник той съумя само да съобщи, че като дългогодишен финансов министър има богат опит и информация какви са законите и практиките в отделните страни членки. И толкоз. Твърде обезкуражаващо като заявка за същностната промяна, от която жизнено се нуждае Европейският съюз.
За всеки кандидат за председател на БСП днес решаващият въпрос е дали на дело, и то като задача номер едно, ще се заеме да преодолява тежките последици от сериозната грешка, каквато бе подкрепата за Делян Пеевски за председател на ДАНС. На партията днес е необходим лидер, който не оставя и сянка на съмнение, че е решен категорично да се противопостави на застрашително разрасналото се задкулисие. Само с такъв безусловен ангажимент той или тя ще се сдобие с шанса да започне да възстановява и възобновява така необходимата енергия на БСП - за да изпълним с реално съдържание повелята да върнем България на хората!

ЕЦБ определи допустимите отклонения в курса лев/евро

автор:Дума

visibility 596

/ брой: 132

Без такса смет за закъсали фирми

автор:Дума

visibility 222

/ брой: 132

Близо 30% е сривът в износа извън ЕС

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 132

За "отслабването" на един вирус

автор:Аида Паникян

visibility 387

/ брой: 132

Датата

автор:Дума

visibility 247

/ брой: 132

Държавата на "Големите птици"

автор:Ина Михайлова

visibility 2262

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ