01 Април 2020сряда18:47 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Необходимият лидер

/ брой: 159

автор:Георги Пирински

visibility 1170

Днес това е онзи, който има волята да бръкне там, където другите не искат, не могат, т.е. не смеят. Такава воля проличава при отговора им на въпроса, който ги откроява като носители на нова енергия.
Тези дни папа Франциск даде категорична заявка решително да скъса с драстичните финансови скандали, белязали Ватикана дълги години. По съобщенията в печата от миналата сряда, той е започнал "помитащо преобразование" на финансовите и медийните структури на Римокатолическата църква, което "радикално да ги реформира". И досега вече ясно пролича новата сила, с която новият й предводител зарежда своята църква.
Кандидатът за председател на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер успя да даде само половинчат отговор на въпроса как ще пресече скандалното избягване и неплащане на дължимите данъци от най-богатите граждани, в т.ч. от най-развитите държави от ЕС. Пред Групата на социалистите миналия вторник той съумя само да съобщи, че като дългогодишен финансов министър има богат опит и информация какви са законите и практиките в отделните страни членки. И толкоз. Твърде обезкуражаващо като заявка за същностната промяна, от която жизнено се нуждае Европейският съюз.
За всеки кандидат за председател на БСП днес решаващият въпрос е дали на дело, и то като задача номер едно, ще се заеме да преодолява тежките последици от сериозната грешка, каквато бе подкрепата за Делян Пеевски за председател на ДАНС. На партията днес е необходим лидер, който не оставя и сянка на съмнение, че е решен категорично да се противопостави на застрашително разрасналото се задкулисие. Само с такъв безусловен ангажимент той или тя ще се сдобие с шанса да започне да възстановява и възобновява така необходимата енергия на БСП - за да изпълним с реално съдържание повелята да върнем България на хората!

КЕВР утвърди цената на газа: по-ниска с 42%

автор:Дума

visibility 58

7,8 млрд. лв. нов дълг и дефицит от 3,5 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 308

/ брой: 62

Коронакризата обхвана 63 предприятия

автор:Дума

visibility 263

/ брой: 62

Между 15-16 лв. за килограм агнешко по Великден

автор:Дума

visibility 213

/ брой: 62

Поуките от 100 години социалистическо строителство

visibility 569

/ брой: 62

Не ви вярваме!

автор:Ина Михайлова

visibility 1313

/ брой: 62

Глобална или национална Европа?

автор:Николай Шопов

visibility 218

/ брой: 62

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ