25 Октомври 2020неделя13:23 ч.

Нерви, незнание и още нещо

/ брой: 35

автор:Васил Попов

visibility 1164

В Народното събрание влезе за обсъждане и гласуване на първо четене законопроект за изменение и допълнение на Закона за отбраната и въоръжените сили (ЗОВС). Тези изменения и допълнения са продиктувани от т.нар. Бяла книга за отбраната. Твърде е несериозно основа на закон да бъде анонимна разработка, която не е обсъждана в професионалните среди. Не само това ни учудва.
Доста странно е министърът на отбраната точно преди подобно обсъждане в парламента да прави един куп изявления, в които срещаме противоречия, незнание, скриване на истини и откровени глупотевини. Нервите на Аню Ангелов очевидно не издържат. Ту иска да уволнява служители в МО, които са уличени в съпричастие към бившата Държавна сигурност, ту иска да изчисли кои обществени поръчки и търгове са били нецелесъобразни за военното министерство и говорят за корупционни практики. Както му се иска да разбере тези работи, така изведнъж е недоволен от работата на Инспектората на МО. И сега щял да призовава ДАНС да търси истината по неговите съмнения, за които би могъл да изиска документация за проверките на Инспектората. Вместо това и този контролен орган на МО му пречи.
На запасния генерал Ангелов очевидно му пречи и всякакво военно висше управление на армията. Затова премахва звено след звено отгоре надолу, за да остане като един цивилен политически военачалник на т.нар. Въоръжени сили. Аню вече каза, че върховният главнокомандващ в лицето на държавния глава не разбира от стратегия. Експертизата била при министъра на отбраната. Питаме се защо запасният генерал не каза нещо подобно досега, при предишните президенти на България. Много ни е любопитно, разбира се, ако Аню Ангелов оцелее на поста военен министър, би ли повторил същото нещо за експертизата и при следващия български президент. Ами ако е от ГЕРБ?
Тук вече можем да си позволим една прогноза. Много е вероятно, ако Аню оцелее на този пост, да се появи нова Бяла книга. И тя ще му бъде диктувана, както вече много пъти посочваме, от неговите сиви кардинали, които не са двама, не са трима тенори, а са поне четирима. Според нашата информация обаче на всички тях диригентът им е един и той е далеч извън шенгенското пространство. Е, питаме се тогава, на кой Господ Аню се кланя и какво ще се случи с неговата скромна, ама много скромна милост след следващите избори? Ангелов, последните 20 години показват, че у нас палачинката много често се обръща. Досега, генерале, успя да реализираш своята политическа мимикрия. Как мислиш, докога?

Детските надбавки - само предизборно

автор:Дума

visibility 918

/ брой: 202

Ремонтът на жилище може да спести до 200 лв. от налога

автор:Дума

visibility 532

/ брой: 202

Държавата ще покрие част от данъка на таксиджиите

автор:Дума

visibility 379

/ брой: 202

Кирил Ананиев очаква 3% спад на БВП

автор:Дума

visibility 516

/ брой: 201

Протести в Полша

автор:Дума

visibility 0

Безредици в Рим

автор:Дума

visibility 69

Чехия регистрира 1000 смъртни случая за две седмици

автор:Дума

visibility 107

Туск: Борисов е в беда. Допусна грешки, но е демократ

автор:Дума

visibility 106

За едни хранилка, за други - бесилка

автор:Павлета Давидова

visibility 856

/ брой: 202

България се кълчи на американския пилон

автор:Юри Михалков

visibility 1353

/ брой: 202

Изборите в Северен Кипър и геополитиката

автор:Зорница Илиева

visibility 556

/ брой: 202

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ