01 Април 2020сряда16:58 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Несподелена любов

/ брой: 34

автор:Евгени Гаврилов

visibility 367

Всеизвестна е максимата, че любовта ще спаси света, но ако тя е споделена. Несподелената любов е причина за страдания и мъки. Нашата любов към еврозоната е точно такава. Допреди ден ние се натискахме за нея, но никой не ни искаше. Сега тъкмо ни открехнаха вратата за чакалнята и управляващите се отдръпнаха. Сякаш чак сега се сетиха, че обществото трябва да бъде убеждавано за еврото. А настроенията бяха България да влезе в чакалнята на еврозоната (валутния механизъм ERM II) в края на април тази година. Финансовият министър Владислав Горанов даже повтаряше, че това ще е като подарък за рождения му ден - 30 април. Последните епизоди от сериала "България в еврозоната" обаче доказаха, че управляващите са царе в създаването на скандали и проблеми. Те промениха по най-дърводелския начин Валутния закон, като целяха да се премахнат пречките пред влизането в ERM II. Чувствителните поправки бяха прокарани през задния вход на парламента в 12 без 5, а когато те станаха обществено достояние, логично се надигна лавина от манипулации и спекулации. Тя от своя страна довя поредната криза на доверието във властта. Сега Пожарникарят пак трябва да гаси огъня, танцувайки в любимия си стил - крачка напред, две назад.

Иначе при сегашния валутен борд левът е затворен в клетка, но е жив. С еврото той просто ще изчезне. Освен това не трябва да храним илюзии. Еврозоната е място на авторитарните решения, които далеч не са изгодни за всички страни, които членуват в нея. Еврозоната е като подвижните пясъци, не знаеш каква ще е ситуацията утре. Сега е модерно да се говори за зелена политика и когато ЕЦБ започне да я налага чрез финансови механизми, това ще оскъпи производството. Пример - въглищните централи. Еврозоната е незавършена конструкция с липсваща основа. Еврозоната е и не съвсем дисциплинирана структура. Правила има, но не за всички. В това отношение Шенген може да ни е обица на ухото.

 

7,8 млрд. лв. нов дълг и дефицит от 3,5 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 281

/ брой: 62

Коронакризата обхвана 63 предприятия

автор:Дума

visibility 236

/ брой: 62

Между 15-16 лв. за килограм агнешко по Великден

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 62

НАП няма да запечатва търговски обекти

автор:Дума

visibility 133

/ брой: 62

Поуките от 100 години социалистическо строителство

visibility 492

/ брой: 62

Не ви вярваме!

автор:Ина Михайлова

visibility 1238

/ брой: 62

Глобална или национална Европа?

автор:Николай Шопов

visibility 206

/ брой: 62

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ