29 Май 2020петък02:08 ч.

Зад ъгъла

Ни чул, ни видял

/ брой: 101

автор:Алеко Бичевски

visibility 954

Лидерът на ГЕРБ заяви пред медиите, че "не е чул нищо, не слуша радио, не чете вестници, не гледа телевизия и като цяло не се интересува".
Информация в медиите
Преди години много популярна бе една великолепна комедия с Луи дьо Финес - "Ни чул, ни видял". През последните дни тази творба я гледаме, само че като трагикомедия.
Интересно откога Б.Б. не гледа телевизия? А навремето как гледаше! Тогава се говореше, че има няколко телевизора вкъщи и често ги гледал едновременно. Каква метаморфоза! Властелинът на медиите да стигне дотам да не чете, слуша и гледа български медии! Преди забраняваше да се пише лошо за него. Сега вече забранява да му съобщават и четат какво се пише... Само че хората знаят, слушат, четат и гледат, и виждат, че в скандалния запис, който заля държава, медии и общество, става дума за нарушаване на констуционния порядък и за недопустима колаборация на съдебна и изпълнителна власт. От него става ясно, че Властелинът на медиите назначава съдии и прокурори, а те пък го наричат "Шефе" и "Главния". "Не ми се подсмихвай, ти си го избра", възкликва един от избраните, който вече подаде оставка отвсякъде.
По тази причина именно няма никакво значение кой, защо и как е направил записа, а какво се чува на него. А от него се чува, че изпълнителната власт директно кадрува в съдебната такава и ни представя като държава, която е в тежък дисонанс с принципите на Европейския съюз, чийто основни трегери са върховенството на закона и разделението на властите. И колкото и да се шегуваме, нищо чудно един хубав ден наистина да ни изхвърлят от обетованата земя на ЕС, спазвайки традицията всички империи, които са имали вземане-даване с нашия героичен народ и са го включвали в пределите си, после неизбежно да са се разпадали. Справка - Римската, Византийската, Османската, Съветската империи. И сега Европейската. 
"Стилът - това е човекът", е казал философът. Погледнат от този ъгъл, банкянският запис разкрива безпощадно какви хора са ни управлявали и управляват. България е изживявала всякакви морални драми, но това падение бележи един от високите върхове. В нормалния свят хора с такъв език, с такъв стил не биха ги допуснали да припарят в политиката. У нас ги изтласкаха до върха на политиката и държавата.
И най-любопитното е, че от ГЕРБ няма никакъв официален коментар по този уникален запис. Появи се само някакъв Главчев и започна припряно да пита кой и защо го е направил. Съдържанието, Главчев! Съдържанието! Това коментирай и обяснявай! Какво разкрива то пред смаяната публика. Какво значение има кой го е направил? Когато го разкрият, и той ще носи отговорност за подслушването, ако се окаже незаконно. Още повече, нали Б.Б. каза навремето, че е нормално да се подслушват министри. Тогава излиза, че е нормално да се подслушват и експремиери. Каква е разликата?
Президентът също се изтегли към тъча. Дали се уплаши от предупреждението на Янето, че му готвят импийчмънт, или поради друга причина, но той доста лежерно и донякъде отегчено подхвърли, че му писнало от СРС-та. Не става така. Утре може да каже, че му е писнало и да бъде президант. Както на съпругата му изначално й е писнало да бъде президентша. Само че при служебно правителство и без парламент, сега той е длъжен да вземе отношение при случаи, когато се застрашава конституционният ред в държавата, на която той се води държавен глава. Разбира се, ако си възпитан в дух на раболепие, такива неща не ти правят особено впечатление.
Слабо се впечатлиха и доста от водещите на телевизиите, на които този език и стил им се стори нормален. Което вече е твърде лошо. Което означава, че моралната гангрена и тоталната дезориентация в ценностната система на обществото стават необратими. Дано поне се впечатлят корифеите от Европейската народна партия. Дали и сега ще препотвърдят аплаузите си по време на Априлския конгрес на ГЕРБ в зала "Арена Армеец"?
Добре все пак, че идва 12 май. Тогава избирателите имат възможност да пуснат казанчето в тоалетната.

И братя Бобокови са арестувани

автор:Дума

visibility 6

Станишев отново настоя за икономически щаб

автор:Дума

visibility 96

/ брой: 100

Плащаме за вода и без консумация

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 100

Алкохолните турове по морето ще бъдат забранени

автор:Дума

visibility 114

/ брой: 100

Банковото кредитиране се сви с над 300 млн. лв.

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 100

Меркел: ЕС да поеме повече отговорност в света

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 100

Данъчен гювеч по герберски

автор:Евгени Гаврилов

visibility 134

/ брой: 100

Датата

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 100

Плагиатството на Радой Ралин

автор:Христо Георгиев

visibility 1065

/ брой: 99

Пандемична демокрация

автор:Владимир Георгиев

visibility 368

/ брой: 99

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ