29 Октомври 2020четвъртък20:04 ч.

Ние ще платим

/ брой: 104

автор:Светлана Велева

visibility 1778

Кой и защо спря търга за лотовете на магистрала "Хемус". На този въпрос все още няма адекватен отговор. Причината - различните обяснения, които дават управляващите, често противоречащи сами на себе си. Последната версия от вчера гласи, че търгът не бил спрян поради липса на пари, а по нареждане на ЕК. Това даде основание на една от фирмите кандидатки за изграждане на лота - турската компания, да заведе съдебен иск. И с основание - не може днес едно, утре второ.
И трите компании подадоха жалба за това неясно спиране, но КЗК я отхвърли като неоснователна. И докато двете български компании подвиха опашка и се отказаха от по-нататъшни претенции, турската е решила да си търси правата. Казусът е като КТБ заплетен. Всички знаят, но всеки се оправдава с негова си версия. Търгът първо беше спрян от премиера заради съмнения по процедурата и връзка на фирмите със "съмнителни лица". Странно, защото те бяха избрани още миналата година, при това при почти двойно по-скъпа оферта от конкурента, но тогава никой не постави под съмнение нито процедурата, нито въпросните бизнесмени. Изведнъж те станаха съмнителни и търгът беше спрян. Дни по-късно се оказа, че нямало пари. Регионалният министър обаче изока, че пари има, но ще се проведе нов търг, при по-ясни правила. После пък се оказа, че всичко било наред с процедурите, но чакат новия закон за обществени поръчки. Сега пък, оказва се, нашите управници искали да изхитреят с парите, ЕК ги хванала по бели гащи и наредила спирането. Понеже няма бюджетни пари за "Хемус", смятали да вземат европарите за "Струма", а нея после да я мислят. Ще пуснат 4-5 версии и накрая пак ще приберат от нас пари - я с по-висока винетка, я с нови такси.
 

За нов обществен договор зоват експерти

автор:Павлета Давидова

visibility 0

/ брой: 207

Съветите на левицата продължават секторните анализи

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 207

Полицаите излизат на голям протест на 8 ноември

автор:Дума

visibility 6

/ брой: 207

Медицински сестри искат 3 минимални заплати

автор:Дума

visibility 8

/ брой: 207

За 2 г. не е ремонтиран нито един опасен язовир

автор:Дума

visibility 19

/ брой: 207

Властта няма да облекчи наредбата за касовите апарати

автор:Дума

visibility 21

/ брой: 207

Изтеглят спорните промени за отрови и капани в ловния закон

автор:Дума

visibility 17

/ брой: 207

Всеки десети кубик дърва бил добит престъпно

автор:Дума

visibility 26

/ брой: 207

Франция под карантина

автор:Дума

visibility 27

/ брой: 207

Ислямист закла трима в църква в Ница

автор:Дума

visibility 44

/ брой: 207

В Скопие са отхвърлили българския компромис

автор:Дума

visibility 41

/ брой: 207

Ереван: Баку отхвърля прекратяването на огъня

автор:Дума

visibility 31

/ брой: 207

Датата

автор:Дума

visibility 57

/ брой: 207

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ