17 Април 2021събота14:45 ч.

Нинова приема номинацията в Социнтерна като признание за България

/ брой: 39

автор:Павлета Георгиева

visibility 1913

Лидерът на БСП Корнелия Нинова официално потвърди за номинирането си за вицепрезидент на Социалистическия интернационал. Тя подчерта, че приема това като голямо признание за България. Колкото повече българи има на високи международни постове в световни организации, това е шанс мнението на България по важни теми да се чува на най-високо равнище и да бъде отчетено, категорична бе тя. Нинова добави, че номинацията й и фактът, че Сергей Станишев е начело на Партията на европейските социалисти, са безспорни показатели за авторитета, който БСП е завоювала и в международен план.
Конгресът на Социнтерна ще заседава между 2 и 4 март в Колумбия. С гласуване ще се определи колко ще са вицепрезидентите и кои ще бъдат тe. В момента кандидатурите са 31 и идват от различни континенти и държави. "Ако бъда избрана, ще отстоявам интересите на България в тази най-висока международна организация. Благодаря на Луис Аяла за номинацията", зарече се Нинова. Тя подчерта, че няма намерение да напуска страната и да живее в чужбина. "Няма да напускам българската политика и да подавам оставка като председател на БСП. Ако бъда избрана, ще участвам в международни срещи и форуми, където ще отстоявам позиции, важни за България", заяви тя.
В Колумбия БСП ще бъде представяна от международния си секретар и водач на листата за Русе Крум Зарков. Той подчерта, че Аяла сам е потърсил разговор с БСП за номинацията. "БСП е една от малкото социалистически партии в Европа, която в момента е във възход. Навсякъде социалистическите и социалдемократическите партии търпят някои негативи", посочи той една от причините за интереса към Нинова. Зарков припомни, че Аяла присъстваше на Конгреса на БСП, когато Нинова бе избрана за председател на партията. Според него енергията и устремът на лидерката на българските социалисти ще имат принос към световната организация.

Коалиция "БСП за България" ще постави началото на предизборната си кампания утре от 17 часа.
В столичния "Интер Експо Център" ще бъдат представени водачите на листи за всички многомандатни избирателни райони

Чужденците се отказват масово от почивка у нас

автор:Дума

visibility 619

/ брой: 74

Само една от четири ябълки на пазара е българска

автор:Дума

visibility 295

/ брой: 74

Тройно по-голям износ на вино

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 74

БАБХ е спряла вноса на 1203 тона плодове, ядки и мед

автор:Дума

visibility 256

/ брой: 74

Ваксинационните паспорти

автор:Аида Паникян

visibility 474

/ брой: 74

Датата

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ