30 Октомври 2020петък10:10 ч.

Народните представители от “БСП за България” застанаха зад Корнелия Нинова, за да покажат, че няма да има други отцепници. Нинова призова шестимата, напуснали парламентарната група, да освободят депутатските си места за следващите в листата. Нито един не

Нинова призова шестимата отцепници да напуснат парламента

Нито един не е избиран мажоритарно, а с листа и програма на БСП, заяви тя

/ брой: 186

автор:Юлия Кулинска

visibility 43

Шестимата депутати, които напуснаха във вторник ПГ "БСП за България", трябва незабавно да освободят местата си в парламента за следващите в листата, обяви председателят на партията Корнелия Нинова. Тя заяви, че няма да дава оценка за работата на Красимир Янков, Валери Жаблянов, Николай Иванов, Лало Кирилов, Георги Андреев и Димитър Стоянов в БСП. За водачите на тази група оценката я даде партията на 12 септември по най-демократичния начин с прекия избор на председател, поясни Нинова и припомни, че на вота Жаблянов е получил 760 гласа, а Янков - 1017. Нинова отбеляза, че следващата оценка те са я получили на конгреса, където нито един от шестимата депутати не е избран за член на НС.

"Очевидно е, че мотивите за напускане не са ценностни, а властови. Докато бяха членове на ИБ и на , не виждаха ценностни различия с партията и стояха в нея. А сега, когато вече не са на ръководни постове, я напускат. Сигурни сме, че ако бяха избрани за членове на НС, нямаше да го направят", коментира Нинова. Според нея поведението на шестимата е обидно към десетките хиляди социалисти в страната, които вярват в идеите, членуват в БСП, работят години наред в името на успеха, безкористно и без да се борят  само за постове.

"Заявката, че оттук нататък те ще бъдат независими депутати, за да представляват своите избиратели и да не ги излъжат в очакванията им, не отговаря на истината. Организациите от областите Варна, Бургас, Шумен, Сливен и други, откъдето са избрани за депутати, искат незабавно шестимата да напуснат. В момента те не представляват никого, освен себе си", категорична бе Нинова. В подкрепа на думите й от пресцентъра на БСП разпространиха позиции на партийни организации от изборните им райони, в които се призовава шестимата да напуснат Народното събрание.

Нито един от тях не е избиран мажоритарно, а с листа и програма на БСП и с работата на десетки хиляди социалисти, които са ги направили депутати, обясни Нинова и увери, че няма други народни представители, които искат да напуснат групата. Тя призова журналистите да следят как гласуват напусналите ПГ "БСП да България" и дали ще има някой, който ще прави кворум, ще подкрепи искането за ВНС и ще пусне глас в подкрепа на експертен кабинет, с който управляващите да изкарат мандата си.

Франция под карантина

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 207

Ислямист закла трима в църква в Ница

автор:Дума

visibility 226

/ брой: 207

В Скопие са отхвърлили българския компромис

автор:Дума

visibility 313

/ брой: 207

Ереван: Баку отхвърля прекратяването на огъня

автор:Дума

visibility 180

/ брой: 207

Датата

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 207

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ