19 Април 2024петък11:45 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Нова лустрация

/ брой: 159

автор:Мартин Карбовски

visibility 876

Мартин Карбовски


Един ден това ще свърши. И същите хора, които предадоха българския интерес ще обърнат лопатата, с която копаха колониалната ни дупка.

Те служиха на чужди интереси. Те казваха едно, правеха друго. Нямаше нищо спазено, нямаше нищо свято. Те колаборираха с всеки, който имаше достъп до мръсните им тайни. По български образец те предаваха българи. Те служеха по ведомост, докато обвиняваха идеологическите си противници в служене по ведомост. Те, както и техните предци съсипваха съдби, цензурираха, мачкаха и заплашваха. Те бяха палачите и трошачите на счупения разговор между българите и същите те, палачите на разгвора плачеха, че нямало разговор.

И награди си раздаваха за това.

Те не бяха просто хора с мнение, те бяха политици, идеолози и сервитьори на националното изчезване, това беше скритата им доктрина, докато променяха дневния ред на свободата с инфантилизми и злобно налагане на нечовещина.

Те оскверниха тотема и ритуала на добродушното ни племе, създадоха нови култове, надминаха Култа на Мамона и създадоха култ към джендъра, така щото света да се обърка и да оглупее. Инфернални епигони на беса, те прахосаха живота на минимум две поколения, гасиха негасимото и създадоха държава на милиони човешки остриета, между които прескачаха искри - от които не тръгна изпепеляващ пожар само защото Господ ни пазеше.

Още не знаем дали ни е опазил.

Един ден това ще свърши. И същите тези хора, без да научат думата "покаяние" ще се променят за една нощ.

У нас няма кой да помни. Българите са прощаващи хора, макар че имат за съседи черни бесове, клеветници, доносници, хора от подземието, лица на безчестието.

Но българите ще им простят.

Така и трябва.

И тогава не синовете, а внуците, за пореден път развяващи чужди знамена ще се подмазват на Новия силен Голям брат или Новия силен човек, или Новите политически моди. 

А другите? А вие?

Ние пропуснахме една лустрация - политически не трябваше да има възможност след 90-та да служат на обществото тези, които го объркаха в края на социализма. Днес, малко преди края на войната (помолете се - и разберете с какво се разминаваме и дали ще се разминем) трябва да си дадете сметка, че ни трябва нова лустрация.

Всеки служил официално на чужди организации и интереси не бива да пипа държавна работа. НПО не трябва да са свързани с държавни институции и да налагат политики. И имената на глупците трябва да висят по стените.

Иначе ще се наложи пак да чакаме чуждо освобождение, което ще е позор, вечен позор.

Не, не е рано да се мисли за това. Трябва да си дадем сметка, че някой се опита и още се опитва да убие държавата ни, същността ни, да ни лиши от семиотиката на българина, да я обяви за примитив и да я измие с произведени навън препарати. Същият този някой съкрати здравето ни, живота и демографията. 

Загубата е двойна, надявам се обратима. Защото загубихме себе си с една четвърт, но загубихме и неродените, загубихме прираста и вехнем. Думата е тази - вехнем.

Иначе както с нас се случи - ще се случи същото с децата ни. Помислете върху това - пак ли искате същите династии да въртят лопатата и да ни закопават в различните (били те западни или източни ) колониализми?!

Искате ли наистина?

Lentata.com

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 57

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 62

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 70

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 65

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ