31 Март 2020вторник21:29 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Нови две огнища на инфлуенца регистрира БАБХ

автор:Дума

visibility 361

Българската агенция по безопасност на храните констатира две нови огнища на инфлуенца по птиците от щама H5N8 в животновъдни обекти в землищата на селата Трилистник и Пъдарско в област Пловдив, съобщават от пресцентъра на БАБХ.

Във фермата в Трилистник се отглеждат 55 437 кокошки носачки, а в обекта в . Пъдарско - 11 600 патици мюлари.

Издадени са заповеди на изпълнителния директор на БАБХ проф. д-р Паскал Желязков за обявяване и мерки за контрол на огнище на инфлуенца А (грип) по птиците. Предстои умъртвяване по хуманен начин и обезвреждане на всички засегнати и контактни птици в животновъдния обект под официален надзор и по начин, недопускащ разпространяване на болестта

В и от зоните търговията и придвижването на домашни, диви и други птици, яйца за разплод, птиче месо, продукти от птиче месо и яйца за човешка консумация се извършва под официален контрол. Забранява се организиране и провеждане на панаири, пазари и изложби за птици, както и разселването на птици за подновяване на дивечовия запас.

В страната е наложено привеждане в състояние на повишена епизоотична готовност по отношение на болестта инфлуенца по птиците. Забранено е отглеждането на открито на домашни птици от всички видове и категории.

Падна карантината в Банско

автор:Дума

visibility 0

Оставаме без автобусен превоз

автор:Дума

visibility 73

Ще има мораториум върху кредитите

автор:Дума

visibility 466

/ брой: 61

Можем ли да се заразим с Covid-19 чрез храна?

автор:Дума

visibility 510

Змийска ракия

автор:Велислава Дърева

visibility 706

/ брой: 61

Струпване по време на извънредното положение

автор:Лозан Такев

visibility 338

/ брой: 61

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ