23 Януари 2021събота00:21 ч.

Интервю

Николай Бошкилов:

Нужна ни е сплотеност

За 125 години БСП поне 125 пъти е набеждавана за разцепление, казва областният председател на партията в Благоевград

/ брой: 181

автор:Александър Симов

visibility 1917

- Г-н Бошкилов, в каква предизборна кондиция се намира БСП според вас?
- Смея да твърдя, че има организирано стягане на редиците. Усеща се волята на нашите членове и симпатизанти за активна работа с цел спечелване на предстоящите президентски избори. Разбира се, има още много какво да се прави в тази посока, но смятам, че първоначалният заряд го има. Партията получи импулс след избирането на Корнелия Нинова за лидер на 49 конгрес на БСП. Лидер, който ще възвърне загубените позиции от предишните избори.
- В последните дни медиите се разтресоха от скандали за вътрешно противопоставяне в партията. Откъде се появи тази атмосфера и на какво се дължи тя?
- Напоследък се засили тенденцията наши партийни другари да комуникират помежду си в медийното пространство, което е неправилно. Съществуват вътрешнопартийни форуми, където никой не е спрян да изразява открито и свободно своето мнение по даден въпрос или позиция по определена политика. Предстоящите избори са прекалено важни за партията и не трябва да бъдат използвани за разчистване на междуличностни отношения или създаване на такива. За това трябва да се замислят тези, които създават впечатление за вътрешнопартийни дрязги. В името на общата цел всеки един трябва да загърби егото си и личните интереси и да насочи тази енергия към крайната цел - спечелване на президентските избори. Като, от друга страна, не трябва да подценяваме факта, че определени медии, приближени до ГЕРБ, умишлено формират обществено мнение, че  БСП се тресе от вътрешнопартийни скандали. Поради тази причина към настоящия момент имаме крещяща нужда от сплотеност, сила и увереност.
 - Възможно ли е предизборно разцепление на левицата, каквито прогнози веднага се появиха в различни анализи?
- Преди броени дни отбелязахме 125 години БСП. За тези 125 години БСП е набеждавана поне 125 пъти в разцепление. Историческите факти обаче опровергават тези анализи. БСП съществува и ще продължава да съществува обединена, обърната към хората - хората в производството, хората на културата, науката, към младите, като застава плътно до тях. Това, че за тези години левицата е претърпяла сътресения, е показател, че както земята претърпява своите трусове и намества пластовете си, ставайки по-твърда и здрава, така и ние оздравяваме своите редици.
- Има ли разделение в левицата на местно ниво? Как отеква конфликтът по върховете?
- Не, няма. Категорично няма. Всеки един от нашите членове е наясно с политическата обстановка в страната. Ние ясно сме разяснили целите си и начините за постигането им. Загърбили сме личностните си амбиции и работим в посока спечелване на президентските избори, осъзнавайки тяхната важност. Спечелването им ни дава възможност за промяна на статуквото, наложено от ГЕРБ, което е вредно за страната и за всеки един от нас.
 - Как оценявате номинациите на БСП за президент? Един от номинираните - ген. Румен Радев, като че ли хвърли премиера Бойко Борисов в панически действия. Има ли своя шанс БСП на тези избори?
- Всеки един от номинираните наши другари е достоен и има силите да се изправи в тази тежка битка, но кандидатурата на ген. Радев като че ли вся паника в редиците на ГЕРБ и конкретно у премиера. А защо? Отговор на този въпрос вероятно може да даде човекът, който реагира панически - Бойко Борисов. Дали защото с тази кандидатура БСП отива към победа на тези избори?
- На вота наесен ще има ли широка лява коалиция или няма да има?
- Към днешна дата все още се водят преговори с формации център-ляво. Надявам се резултатите от преговорите да доведат до сформиране на широка лява коалиция, даваща по-голяма възможност за спечелване на президентските избори, като, естествено, говорим за консолидация около политиката на БСП.
- На какви послания трябва да заложи БСП на изборите?
- БСП е лява партия и като такава е нужна на страната ни. Хората искат държавност, искат работа, реализация на децата ни тук, в Родината. За това работим.
      
 

Прекратиха сделките за студен резерв

автор:Дума

visibility 371

/ брой: 15

КЕВР потвърди прогнозата за по-скъп газ от февруари

автор:Дума

visibility 258

/ брой: 15

Национален регистър ще следи запорите на коли

автор:Дума

visibility 279

/ брой: 15

Авиоотряд 28 ще прибира такси от правителствения ВИП

автор:Дума

visibility 225

/ брой: 15

Сметищата на националния манталитет

автор:Юри Михалков

visibility 420

/ брой: 15

За какво мечтахме, а какво ни сполетя

visibility 535

/ брой: 15

ДВАМАТА ЛУДИ

visibility 525

/ брой: 15

Брекзитизиране

автор:Евгени Гаврилов

visibility 266

/ брой: 15

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ