20 Февруари 2020четвъртък20:36 ч.

Снимка НВИМ

НВИМ пита учениците: Какво бих казал на Левски, ако беше жив днес?

/ брой: 19

автор:Дума

visibility 363

По повод отбелязването на 147 години от обесването на Васил Левски Националният военноисторически музей (НВИМ) започва най-новото си предизвикателство, насочено към децата в предучилищна възраст и учениците от началния, средния и горния курс на обучение - кампанията "Какво бих казал на Васил Левски, ако беше жив днес", научи ДУМА от Славея Сурчева. Всеки, който иска да стане част от нея, трябва да заснеме по избор кратък видеоклип с продължителност до 1 мин. или да напише текст до 200 думи, в които отговаря на въпроса "Какво бих казал на Васил Левски, ако беше жив днес?". 

Идеята е да бъдат увлечени младите хора да научат повече за Васил Левски и да се замислят над святото му дело. С тази кампания екипът на НВИМ ще се опита да създаде среда за индиректен диалог между миналото и настоящето. Ще даде възможност за осмисляне на ценностите и принципите от времето на националноосвободителното движение, сравнени с тези, които приемаме и следваме сега, пречупени през съзнанието, възприятията и погледа на подрастващото поколение днес, добавят организаторите. Част от видео- и текстовото съдържание ще бъде популяризирана и разпространена в профилите и каналите на НВИМ в социалните мрежи. Всички видеа и текстове, които отговарят на изискванията, ще бъдат представени на посетителите на музея и представителите на медиите в деня, в който отдаваме своята почит към Апостола на свободата - 19 февруари. Те ще бъдат прожектирани на екран в експозицията на НВИМ. 

Крайният срок за участие е не по-късно от 16 февруари. До тази дата участниците могат да изпращат своите предложения на електронната поща nvim.pr@gmail.com или като съобщение във фейсбук страницата на музея. 

Румен Радев: Управляващите да се замислят

автор:Павлета Давидова

visibility 45

/ брой: 36

БАС в София: Спрете Луковмарш!

автор:Велиана Христова

visibility 44

/ брой: 36

Фандъкова забавила с година решението за винетките

автор:Дума

visibility 39

/ брой: 36

Властта отложи влизането в чакалнята за еврото

автор:Дума

visibility 60

/ брой: 36

Харчим 3 пъти повече за почивка в чужбина

автор:Дума

visibility 37

/ брой: 36

ГЕРБ променя нелегално данъци и акцизи

автор:Дума

visibility 39

/ брой: 36

Германски неонацист уби деветима мигранти

автор:Дума

visibility 55

/ брой: 36

Евролидерите обсъждат бюджета на ЕС

автор:Дума

visibility 38

/ брой: 36

Дипломатическа активност заради Сирия

автор:Дума

visibility 33

/ брой: 36

Кратки новини

автор:Дума

visibility 36

/ брой: 36

Тъпанари*

автор:Ина Михайлова

visibility 70

/ брой: 36

Сагата с винетките

автор:Ростислава Иванова

visibility 35

/ брой: 36

Организираният хаос в поземлената реформа

visibility 38

/ брой: 36

Костенските ножари

автор:Михо Червенков

visibility 36

/ брой: 36

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ