21 Септември 2020понеделник02:49 ч.

Снимка НВИМ

НВИМ пита учениците: Какво бих казал на Левски, ако беше жив днес?

/ брой: 19

автор:Дума

visibility 569

По повод отбелязването на 147 години от обесването на Васил Левски Националният военноисторически музей (НВИМ) започва най-новото си предизвикателство, насочено към децата в предучилищна възраст и учениците от началния, средния и горния курс на обучение - кампанията "Какво бих казал на Васил Левски, ако беше жив днес", научи ДУМА от Славея Сурчева. Всеки, който иска да стане част от нея, трябва да заснеме по избор кратък видеоклип с продължителност до 1 мин. или да напише текст до 200 думи, в които отговаря на въпроса "Какво бих казал на Васил Левски, ако беше жив днес?". 

Идеята е да бъдат увлечени младите хора да научат повече за Васил Левски и да се замислят над святото му дело. С тази кампания екипът на НВИМ ще се опита да създаде среда за индиректен диалог между миналото и настоящето. Ще даде възможност за осмисляне на ценностите и принципите от времето на националноосвободителното движение, сравнени с тези, които приемаме и следваме сега, пречупени през съзнанието, възприятията и погледа на подрастващото поколение днес, добавят организаторите. Част от видео- и текстовото съдържание ще бъде популяризирана и разпространена в профилите и каналите на НВИМ в социалните мрежи. Всички видеа и текстове, които отговарят на изискванията, ще бъдат представени на посетителите на музея и представителите на медиите в деня, в който отдаваме своята почит към Апостола на свободата - 19 февруари. Те ще бъдат прожектирани на екран в експозицията на НВИМ. 

Крайният срок за участие е не по-късно от 16 февруари. До тази дата участниците могат да изпращат своите предложения на електронната поща nvim.pr@gmail.com или като съобщение във фейсбук страницата на музея. 

Половината алкохол у нас бил нелегален

автор:Дума

visibility 458

/ брой: 179

Петкова се активизира за фактурите на "Топлофикация"

автор:Дума

visibility 549

/ брой: 179

Проф. Вучева за новия заем: ГЕРБ никога не се отчитат

автор:Дума

visibility 712

/ брой: 179

Ферибот заседна в Балтийско море

автор:Дума

visibility 70

Стрелба в Минск

автор:Дума

visibility 178

Заразените с коронавирус по света надхвърлиха 31 милиона

автор:Дума

visibility 123

Над 200 000 починали от коронавирус в САЩ

автор:Дума

visibility 487

Как търпим това десет години?!

visibility 1143

/ брой: 179

Ще покаже ли ЕС сила във външната политика?

visibility 548

/ брой: 179

Датата

автор:Дума

visibility 432

/ брой: 179

Английските "щикове" и 9 септември

автор:Христо Георгиев

visibility 818

/ брой: 178

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ