10 Август 2020понеделник22:49 ч.

Няма да декларираме в общината нов имот

/ брой: 118

автор:Дума

visibility 207

Собствениците на новопридобит имот ще бъдат освободени от задължението в двумесечен срок да го декларират в общината, защото това ще става автоматично. Това предвижда проектонаредба за условията и реда за създаване и поддържане на информационните масиви на кадастъра, пусната за обществено обсъждане. В нея става ясно, че информационната система на кадастъра и Имотния регистър ще бъдат свързани автоматично със системите на много държавни и общински служби. Данъчните ще следят както собствеността над имотите, така и учредените или заличени ипотеки върху тях. Те ще разбират веднага за прехвърлянето на вещни права върху недвижим имот, ще виждат новия собственик и дължимите данъци. Една от тях е и Националната агенция по приходите (НАП), както и социалните служби. Последните ще могат да следят дали кандидатите за социално подпомагане притежават имот на територията на цялата страна. Предвидена е и връзка с Националния институт за недвижимо културно наследство, така че ще се следят директно сделките по прехвърляне на имоти - паметници на културата.

Текстът предвижда служителите на другите ведомства да имат отдалечен достъп до информационната система на кадастъра. Например общинските данъчни ще узнават веднага, когато има прехвърляне на вещни права върху недвижим имот, така че да задължат новия собственик с плащането на данък сгради и такса смет. Общинските служби по земеделие и регионалните дирекции по горите ще узнават веднага за извършване на делба, прехвърляне на собственост, учредяване на вещни права и други разпоредителни сделки с гори и земи в горски територии и предоставяне на сканирани копия от вписаните актове при сделки със земи от горския фонд.

Всеки втори иска предсрочен вот

автор:Дума

visibility 108

/ брой: 152

ИЗПРАВЕНИ СМЕ ПРЕД ПОРЕДНОТО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 152

Автобусните превозвачи поискаха по-нисък ДДС

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 152

Затварят хотели по морето

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 152

Любомир Дацов: С мерките правителството купува симпатии

автор:Дума

visibility 84

/ брой: 152

Добивът на домати и пипер се срина

автор:Дума

visibility 87

/ брой: 152

Масови протести след изборите в Беларус

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 152

Основателят на "Белите каски" е мамил Запада

автор:Дума

visibility 133

/ брой: 152

Кратки новини

автор:Дума

visibility 96

/ брой: 152

Защо тероризмът вирее и в Африка

автор:Елиана Иванова

visibility 92

/ брой: 152

Протестен марш на пробудения дух

visibility 129

/ брой: 152

Анатомия на един протест

visibility 147

/ брой: 152

Датата

автор:Дума

visibility 79

/ брой: 152

Живко Георгиев: Властта няма друг ход, освен оставка

автор:Дума

visibility 413

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ