22 Март 2019петък15:05 ч.

Няма да има втори референдум за Брекзит

автор:Дума

visibility 495

Британският парламент категорично отхвърли възможността за провеждането на втори референдум за Брекзит. Този вариант бе един от текстовете от поправките по Брекзит, които тази вечер гласува Камарата на общините. 334 депутати гласуваха против поправката, едва 85 го подкрепиха. По-голяма част от опозиционната лейбъристка партия гласува "въздържал се".

Предстои гласуване на още три поправки - за отлагане на Брекзит, за отлагане на гласуването от парламента и за невъзможността премиерът Тереза Мей да внесе за трети път споразумението за "развода с ЕС" за гласуване в парламента.

Отлагането на Брекзит става все по-вероятно. Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви днес, че страните от ЕС може би ще подкрепят отлагане, но при ясна заявка от Лондон какво точно иска и как смята да го поостигне. Ако Брекзит бъде отложен само до 30 юни, тогава няма да се наложи на Великобритания да участва в европейските избори през май. В противен случай, Лондон ще трябва да излъчи свои представители в ЕП.

Очаквайте подробности!

Няма да има дълго отлагане на Брекзит

автор:Дума

visibility 104

ЕС готов да отложи Брекзит до 22 май

автор:Дума

visibility 189

"Брекзит" се заплете още повече

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 56

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 709

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 245

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 274

/ брой: 56

ПРИКАЗНА ЖЕРАВНА

автор:Петра Ташева

visibility 152

/ брой: 56