25 Октомври 2020неделя13:50 ч.

Михаил Миков:

Няма консенсус в страна, тормозена от бедност

/ брой: 63

автор:Мила Христова

visibility 1072

Не може да има консенсус в страна, в която бедността все повече тормози хората. С тези думи репликира излизащия бързо от пленарната зала Росен Плевнелиев лидерът на БСП Михаил Миков. Той обясни, че президентът заблуждава, че е постигнат консенсус за провеждане на референдум с местните избори.
"За БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ има различни цели от тези, които президентът чертае - по-справедливо заплащане на труда, по-справедливо данъчно облагане, по-справедливо отношение към здравето на българския гражданин, а не ново разделяне: на имащи пари и тези, които няма да имат възможност да се лекуват, за едно друго образование - даващо възможност да се развиват качествата на децата, а не да ги превръщат в ниско платени работници в ЕС", изброи Миков. По думите му обещанията и заблудите са част от постоянно генерираното недоверие в политическата система у гражданите.
Лидерът на социалистите бе категоричен, че не може да има върховенство на закона, идващо от реформи в съдебната власт, когато върховният законодател преправя законите според интересите на лобисти и други държави и когато Конституцията се погазва. Не може да има върховенство, когато в отделни министерства непровеждането на обществени поръчки се превръща в практика, изтъкна Михаил Миков. Народът е жаден за справедливост, но не вижда в днешната среда опит за справедливост, каза той и попита за каква реформа в образованието става дума, когато предлаганите промени предвиждат ново разделяне на децата - на тези, които имат, и тези, които нямат.
"Приказките за консенсус не пораждат доверие в българските граждани", заяви Миков и посочи, че това е изтрита мантра на прехода, увеличил неравенството.
"Абсурдно звучат приказките за растеж и планираните бюджетни дефицити от 2 млрд. годишно, покривани с нови дългове", каза Миков. "Заминалият си президент не коментира за новия дълг, новите 16 млрд. лева", репликира задочно Плевнелиев лидерът на БСП и попита къде е искреността на президента пред Народното събрание.

Детските надбавки - само предизборно

автор:Дума

visibility 918

/ брой: 202

Ремонтът на жилище може да спести до 200 лв. от налога

автор:Дума

visibility 532

/ брой: 202

Държавата ще покрие част от данъка на таксиджиите

автор:Дума

visibility 379

/ брой: 202

Кирил Ананиев очаква 3% спад на БВП

автор:Дума

visibility 516

/ брой: 201

Протести в Полша

автор:Дума

visibility 0

Безредици в Рим

автор:Дума

visibility 69

Чехия регистрира 1000 смъртни случая за две седмици

автор:Дума

visibility 107

Туск: Борисов е в беда. Допусна грешки, но е демократ

автор:Дума

visibility 106

За едни хранилка, за други - бесилка

автор:Павлета Давидова

visibility 856

/ брой: 202

България се кълчи на американския пилон

автор:Юри Михалков

visibility 1353

/ брой: 202

Изборите в Северен Кипър и геополитиката

автор:Зорница Илиева

visibility 556

/ брой: 202

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ