07 Юни 2023сряда16:50 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Западна България облачността ще бъде разкъсана, предимно купеста. До обяд в отделни райони там, а след обяд на повече места, главно в планинските райони, ще превали и прегърми. В Централна и Източна България ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Вятърът ще е слаб, в Източна България след обяд умерен, от изток. Максималните температури ще останат без съществена промяна - между 23° и 28°, в София - около 24°. Днес над Западна България облачността ще бъде разкъсана, предимно купеста. До обяд в отделни райони там, а след обяд на повече места, главно в планинските райони, ще превали и прегърми. В Централна и Източна България ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Вятърът ще е слаб, в Източна България след обяд умерен, от изток. Максималните температури ще останат без съществена промяна - между 23° и 28°, в София - около 24°.

Гледна точка

Няма в света народ като нашия

Българинът може да върши славни дела, ако има добри управници

/ брой: 192

visibility 98

Христо В. ХРИСТОВ-РЕФЕРЕНТА

Преминал през вековете, в битки и робства е оцелял народът ни. Освободил се от турското робство, за 66 години води четири войни. Българските воини сътворяват чудеса от храброст по бойните полета и при най-тежки условия печелят битките. Жените и децата всеотдайно се трудят и изхранват армията. От тези войни само една е оправдана, останалите са натрапени от продажни политици и са с жестоки последствия за страната. 

Въпреки всичко, въпреки вътрешните борби, народът се труди и страната се възражда. След 9 септември 1944 г. под ръководството на БКП и с безкористната помощ на СССР започва бурно строителство и възстановяване на разсипаната от войните държава. С ентусиазъм народът се трудеше денонощно. То бяха бригади, съботници и всякакви обществени инициативи. Така с този народ за 45 години България от изостанала аграрна страна се нареди на 28-о място по икономика в световната класация. Бяха построени над 3000 завода, модернизирано беше селското стопанство, армията ни беше най-престижната на Балканите. Високи бяха културните постижения, имахме международна младежка асамблея. Ликвидирана бе безработицата. Образованието и здравеопазването бяха безплатни. Стотици почивни станции и санаториуми осигуряваха почивките и лечението на трудещите се. Бе създадено общество, в което хората безвъзмездно се включваха в полезните за общото благо мероприятия. Обикновените хора си построиха жилища и бяха сигурни в бъдещето си. 

След 1989 г., поради предателство и световни сътресения, алчният капитализъм наложи новия световен ред. Идеология няма, доминират алчността за печалби и силното класово разслоение. 

В България разни ренегати и нереализирали се отрепки започнаха и продължават да рушат и да грабят създаденото от народа български за 45 години. Както е казал българският мъдрец, във всяко стадо има и мърша. От трибуната на Народното събрание и по медиите разни глашатаи хулят и отричат направеното. Изправят се срещу нашата освободителка Русия, дори се готвят да воюват срещу нея! Каква черна неблагодарност на дребни душички! 

В слугинската телевизия "Европа" редовно се изявява античовекът Антон Тодоров. Този индивид, изтъкан от злоба, рови из архивите, намира кокошкарски пропуски от онова време и злобно ги пропагандира. По едно време с издателя Недялко Недялков коментираха биографиите на кандидати от БСП за народни представители. Стигнаха до заключението, че БКП трябва да се извини за направеното през социалистическото време! Аз пък питам например Недялков ще се извини ли на Бургас за дядо си, който е наложил новата власт в града и е бил първи секретар на БКП? Какво дебелоочие от страна на внука!

А на "архиваря" Тодоров ще препоръчам да се зарови по-дълбоко в архивите и да каже: 

– Какви са фондовете и задълженията на България на 9 септември 1944 г., на 10 ноември 1989 г. и сега. 

– Да извади документите по т.нар. възродителен процес и да обяви какво пише в тях.

– Да каже колко пари са дали "комунягите", както се изразява той, за възстановяването на София и другите градове, пострадали от бомбардировките.

– Колко са изплатените репарации за участието ни във войната на страната на Хитлер и кой е виновен за това участие.

– Да каже какви са били цените и заплатите през 50-те години на миналия век и какви са сега.

Народната мъдрост казва: "Който не работи, той не греши". Вярно е, имаше и обективни, и субективни грешки преди, но направеното беше налице. И беше много. Всичко бе постигнато от славния български народ. Тези клакьори нека излязат с биографиите си, та да видим къде са учили и какво са работили. Засадили ли са поне едно дърво? Биографиите си трябва да обявят и всички кандидати за народни представители и други високи постове.

Настъпило е класово разслоение – малцина милионери и милиони българи с нищожни доходи. Пенсионери с мизерни пенсии и говорителки от Народното събрание с прически за големи пари и с чанти за по 700 лева. 

Някои грешки на управляващите може да бъдат простени. Но да оставят родителите си, които създадоха тази държава, с никаква пенсия, никога не може да бъде простено. Ясно е, че българският народ може да върши чудеса, когато властващите не му пречат и не работят срещу него. Наближават избори, нека всички да излезем и да гласуваме за бъдещето си! Иначе никой няма да ни е виновен, че "за криво колело прав път няма!"

 

 

 

КЕВР: Компенсации за абонатите за некачествен ток

автор:Дума

visibility 251

/ брой: 107

Иска се забрана за внос и на укрйинско олио

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 107

ЕК одобри 77 млн. евро за райони с висока безработица

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 107

Социология за мошеници

автор:Александър Симов

visibility 300

/ брой: 107

Низ от скандали

автор:Евгени Гаврилов

visibility 234

/ брой: 107

Конституцията не е просто хартия

автор:Дума

visibility 220

/ брой: 107

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ