09 Май 2021неделя12:58 ч.

ново:

Честит Ден на Европа! Честит Ден на Победата! Честит Ден на Европа! Честит Ден на Победата!

снимка БГНЕС

НЗОК ще плаща за рехабилитация от КОВИД-19

/ брой: 57

автор:Аида Паникян

visibility 113

Създава се нова клинична пътека "Физикална терапия, рехабилитация и специализирани грижи след лечение на КОВИД-19". Право да я използват ще имат здравноосигурени, изписани от болница в предходните 3 месеца. Коронавирусната инфекция оставя трайни следи предимно в дихателната, сърдечносъдовата и нервната система и обмяната на веществата. Вече е доказана необходимостта от провеждането на физикална терапия, рехабилитация и специализирани грижи с цел стабилизиране на постигнатия ефект от болничното лечение. Терапиите по пътеката ще извършват болници поне от второ ниво на компетентност.

Променя се заповедта на здравния министър за карантина на изписаните от болница с КОВИД-19. Занапред тя може да е 7 дни, ако пациентът има два отрицателни PCR теста, направени в два последователни дни. Досега изписаните от болница подлежаха на 14-дневна карантина. 

Отново бе отчетен ръст на новите случаи с коронавирусна инфекция - 4467, което е 23,8% от всички тестове. По данни на Националния център по паразитни и заразни болести между 8 и 14 март са регистрирани 18 067 случая, което е с 4962 повече от предходната седмица. Хоспитализирани са почти 8700 души и натискът над болниците продължава да расте. 

В Плевен около 85% от леглата за интензивно лечение на болни от КОВИД-19 са заети. Над 90% от болничните легла за пациенти с коронавирус в "Софиямед" също са заети, същото важи и за ковидотделенията в Благоевград. В Ямболско и Шуменско болниците също са препълнени. 

НЗОК отрече обвиненията от болницата в Девня, че спира приема на болни с КОВИД-19 заради "абсурдни административни неуредици". От касата поясняват, че болницата няма своя клинична лаборатория и аптека. Има договор с болнична аптека на 200 км - с УМБАЛ "Канев" АД в Русе.  

Губим милиони от липсата на руски туристи

автор:Дума

visibility 645

/ брой: 86

Фалшиви Великденски промоции

автор:Дума

visibility 516

/ брой: 86

Пандемията намали желанието за бизнес

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 86

Декларирането на доходи ни е отнело под 10 минути

автор:Дума

visibility 350

/ брой: 86

Да помним цената на мира!

visibility 825

/ брой: 86

Внимание: Опасен труд!

автор:Ева Костова

visibility 518

/ брой: 86

Датата

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 86

Баня, СПА и провалени финали

автор:Деси Велева

visibility 1063

/ брой: 85

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ