03 Април 2020петък02:13 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Бетонни прегради блокират десетки пътища във Великотърновско. Хората се оплакаха, че не са предупредени за новия пропускателен режим. Идващите от Плаково и Велчево за Дебелец и обратно към Елена трябваше да удължат маршрута си с около 15 км.

Облекчиха режима за минаване през областни КПП

/ брой: 59

автор:Дума

visibility 96

С поредна корекция в заповедите си здравният министър Кирил Ананиев де факто облекчи преминаването през контролно-пропускателните пунктове край областните градове. Като причина за пътуването вече ще може да е необходимост от полагане на грижи за роднини или близки, когато населеното място, в което живеят, е различно от това на постоянния или настоящ адрес на пътуващия. Право на преминаваме дава и необходимостта от снабдяване със стоки от първа необходимост за себе си или лица, за които пътуващият полага грижа. Досега основателните причини бяха полагане на труд в населеното място, здравословни причини на пътуващия или на негови близки и завръщане на настоящ или постоянен адрес или на адрес, на който пътуващият временно пребивава. 

Обстоятелствата за преминаването през КПП се удостоверяват със служебна бележка от работодателя или служебен документ - карта, медицински документ, документ за самоличност, декларация от лицето за вида на причината, поради която се налага пътуването.

Декларациите за преминаване през КПП в градовете не нарушават правото на защита на личните данни, обяви Комисията за защита на личните данни. От сайта си КЗЛД призова гражданите да са спокойни, че възможността за ограничаване на техните права, в т.ч. и правото на защита на личните им данни, не води до тяхното нарушаване. Събирането от органите на МВР на декларации от преминаващите през КПП граждани в областните градове на страната е временна мярка и касае ограничен кръг от лица, чиито данни се обработват, уверяват от комисията.

БНБ въвежда мораториум върху кредитите

автор:Дума

visibility 32

Българите очакват тежка финансова криза

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 64

Проф Дуранкев: Необходима е нова данъчна система

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 64

ООН: Храните по света рязко са поевтинели

автор:Дума

visibility 91

/ брой: 64

Замразяват кредитите на британците за три месеца

автор:Дума

visibility 47

Евросъюзът взе на мушка Унгария

автор:Дума

visibility 162

/ брой: 64

Рекордна смъртност в САЩ за денонощие

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 64

КОВИД-19 е най-активен при 4 градуса

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 64

"Бацилът", който изгражда имунитет...

автор:Таня Джаджева

visibility 133

/ брой: 64

Направихме най-модерния вестник

visibility 107

/ брой: 64

Ентусиазъм и отговорност

visibility 94

/ брой: 64

Честит рожден ден, ДУМА!

автор:Юрий Борисов

visibility 81

/ брой: 64

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ