04 Декември 2023понеделник15:49 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Община "Тунджа" започна нов социален проект

/ брой: 62

автор:Дума

visibility 4

Започна дейностите по проект "Укрепване капацитета на Община "Тунджа" за реформиране на системата за социалните услуги", съобщи кметът Георги Георгиев.

Целта е осигуряване на подкрепа на процесите по реформирането на системата на социалните услуги и улесняване на прехода към новите механизми на местно ниво. Проектът ще обхване 26 души - новоназначените по проекта и работещите в социалните услуги на община "Тунджа". Реализацията му ще допринесе за безпроблемното въвеждане на реформите в областта на социалните услуги и личната помощ и ще ускори предоставянето на по-ефективна, ефикасна и качествена грижа на лицата от най-уязвимите групи от населението на общината. 

По проекта е предвидено да се реализира комплекс от взаимосвързани мерки, включващ създаване на фронт-офис с доставка на оборудване и обзавеждане, наемане, обучение и супервизия на персонала за прилагане на мерките по Закона за лична помощ, за хората с увреждания и за социалните услуги и други. 

Проектът е съфинансиран от Европейския социален фонд + чрез Програма "Развитие на човешките ресурси" 2021-2027 г. ще осигури необходимата подкрепа и условия за повишаване на капацитета и експертизата на Община "Тунджа" за упражняване правомощията и задълженията на местната власт и ще доведе до повишаване на ефективността и качеството на предоставяните услуги в общността за местните уязвими групи.

Общата продължителност на проектните дейности е 20 месеца до 15 октомври 2024 г., а одобрената безвъзмездна финансова подкрепа е в размер на 106 201 лева.

С новото проектно предложение Община "Тунджа" работи общо по четири социални проекта през новия програмен период - за осигуряване на топъл обяд на до 600 потребители, за закупуване на автомобил за нуждите на Домашния социален патронаж с. Болярско и за осигуряване на грижа в дома на над 180 потребители. Общата стойност на осигуреното външно финансиране по проектите е за над 2,750 млн. лв.

Водата поскъпва драстично догодина

автор:Дума

visibility 228

/ брой: 234

Газът поевтинява на борсите, у нас цената расте

автор:Дума

visibility 218

/ брой: 234

Магистралните такси в Гърция скачат от Нова година

автор:Дума

visibility 217

/ брой: 234

Екзотичните промени в данъчните закони отпадат

автор:Дума

visibility 242

/ брой: 234

България е "сляпо петно" в ЕС

автор:Дума

visibility 222

/ брой: 234

Гръцки зехтин менте по нашите пазари

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 234

Снеговалежи предизвикаха трланспортен хаос в Европа

автор:Дума

visibility 193

/ брой: 234

Накратко

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 234

Унижение

автор:Таня Глухчева

visibility 195

/ брой: 234

Резил и още нещо

автор:Нора Стоичкова

visibility 210

/ брой: 234

Свобода за кметовете

автор:Донка Михайлова

visibility 205

/ брой: 234

Момчетата в Сглобката се скараха за 8 милиарда

автор:Дума

visibility 217

/ брой: 234

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ