14 Август 2020петък18:07 ч.

Общински тероризъм

/ брой: 128

автор:Боряна Костова

visibility 3215

Премиерът през ден се хвали, че терористите ни заобикалят понеже се плашат от нас заради крутите мерки по опазване на границата. Хубаво. След като години наред търпим издевателствата на Борисов и прочие гербаджийски "елит", има си хас и "Ислямска държава" да се включи в унищожаването на нацията. Властта тук се справя чудесно и без тях. С личния принос и на г-жа Фандъкова, която напоследък е доста активна в борбата с гражданите.  
Истинска война между пътници, контрольори и полицаи се вихри в градския транспорт в София след драстичното поскъпване на билетчето. Цената от 1,60 лв. и нарастващата бедност превърна мнозина в принудителни гратисчии и не минава ден без скандали, крясъци, че и разбити носове в превоза. В опит да успокои топката Бащицата тия дни арогантно размаха пръст срещу недоволните. Той заканително попита: "Искате ли да ви върнем старите "Икаруси"? Преведено на нормален език, ще рече: бръкнахме ви в джоба, за да се возите на нови, модерни коли. Е, няма да е Бойко, ако не лъже. Бившият вече зам.-кмет Любомир Христов заяви още през март м.г., че за  обновяването на транспорта не се разчита на наши средства, а е осигурено от ЕС през ОП "Региони в растеж". В движение са 17 нови автобуса, 50 тролея, 20 трамвая и са поръчани още 110 автобуса, които ще тръгнат у нас след година, рапортува той. В интервю от 26 април т.г., Фандъкова казва, че 90 на сто от тролейбусите вече са подменени с нови. Та какви ги плещи Борисов?! Нали уж при него не ни спират еврофондове и сме първенци по ефективното им използване? Макар че според ОЛАФ челници сме, ама по измамите с евросредства. Нейсе. Ако подмяната на останалите 10% стари тролеи налага да броим 15 млн. лв., колкото СОС очаква да смъкне допълнително от гърба на пътниците, то май по-разумно е да извадим "Икарусите" от автоморгите. Щото и купените досега возила са втора ръка и не в първа младост. Само че парите няма да отидат за "нови" тролейбуси. Няма да ги похарчат и за чаканите от Швейцария 28 трамваи - също старци по на 15 години, понеже базелската транспортна компания ще ни ги даде безвъзмездно. От какъв зор тогава софиянци спешно бяха оскубани като гъски с цената на билетчето за транспорт?
Любимото "дете" на Борисов и на Фандъкова е столичното метро. За него двамата са готови да жертват половин България. Единият - понеже се изживява като Кольо Фичето и умира да се фука пред оредяващото население като пръв строител на републиката. Другият - за "честта" да му държи ножицата, като реже лентичките. Но метрото гълта големи пари. Изграждането само на 7 от 12-те станции на третата линия ще струва 200 млн. лв., 180 млн. от които са по ОП "Транспорт" и 20 млн. от бюджета на общината. Но трябва да има за "котараците". А заради бежанците Брюксел често подрязва целевите ни програми. Кредитът от 16 млрд. лв. пък едва ли ще стигне да запуши всички дупки на лакомниците във властта. Още миналата есен Борисов му намери колая: нахока кметовете си да не се държат като шушумиги, а да вдигат данъци, такси, глоби и да си пълнят хазната. Та 15-те млн. лв. от поскъпването на билетчето ще й дойдат таман на Фандъкова за метрото. Ако ги събере. Ако не, над главите на софиянци ще висне заплахата от ново изтупване на "чувала". Но общинският терор има и други измерения.
Откакто преди два месеца започна прокопаването на бул. "Патриарх Евтимий" за отсечката на метрото между "Витошка" и "Христо Ботев", живеещите там ругаят на висок глас и Борисов, и Фандъкова, и фирмата изпълнителка "Станилов" ЕООД . Грохотът на багери, бетонобъркачки, валяци, тежки пробивни и режещи машини опъват и денем, и нощем нервите на хората. Цялата техника работи от 6,00 сутринта до към 23,30 часа. Без почивка в събота, неделя и на всички празници. Около полунощ ударно се точат камиони, цистерни и автомобили, които товарят и разтоварват гориво и строителни материали. Прахолякът се смесва със смрадта на бензин и нафта. Към 4,00 ч. призори от фургоните започват да щъкат работници, подвикват си като да са на полето и включват генератор, който боботи с такава сила, че събужда целия квартал. В 6,00 трясъкът отново набира сила. Вярно, има Наредба №1 на Столичната община за обществения ред, според която никой няма право да вдига шум поне от 22,00 до 8,00 часа сутринта, а нарушителите отнасят глоби до 50 000 лв. и може да загубят правото да упражняват дейност. Но изглежда написаното важи избирателно и не се отнася за приятелския бизнес на властта. Нито г-жа Фандъкова, нито  районният кмет на "Триадица", нито ХЕИ и полицията се трогват от безобразията на фирмата, за която явно наоколо не живеят хора, включително и малки деца.
По план инквизицията ще продължи още година. От почти 24-часовият тормоз и хроничното безсъние няма как някои да не се поболеят. Единственото спасение за квартала е да се самоизсели и жителите му да станат бежанци в собствената си държава.
 

Домашните ремонти ще намаляват данъците

автор:Дума

visibility 247

/ брой: 155

Лаптопите най-търсени в кризата

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 155

Българите карат най-старите коли в Европа

автор:Дума

visibility 230

/ брой: 155

59 на сто от хората правят застраховки по задължение

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 155

Израел възобновява полетите до България

автор:Дума

visibility 98

Франция изпраща военни в Крит

автор:Дума

visibility 334

/ брой: 155

Помпео с антикитайска обиколка в Европа

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 155

Ама кой щял да дойде, като се махне Борисов

visibility 749

/ брой: 155

Протестите са на народа

visibility 454

/ брой: 155

Ива Уорън: Футболът е не само страст, но и работа

автор:Мони Георгиев

visibility 189

/ брой: 155

Датата

автор:Дума

visibility 172

/ брой: 155

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ