01 Юни 2020понеделник02:46 ч.

Обвързват детските с посещението на забавачка

Спират помощта за съответния месец при отсъствия за повече от 3 дни без уважителни причини

/ брой: 188

автор:Веселка Венкова

visibility 1998

Получаването на месечни помощи за дете се обвързва с редовно посещаване на подготвителните групи в детските градини и в училищата. Изключение се допуска само в случаите, при които това е невъзможно поради здравословното състояние на детето. Такава мярка одобри правителството с промени в Правилника за прилагане на Закона за семейни помощи за деца. Те съответстват на влизащите в сила от 1 септември изменения в закона.
Към молбата-декларация за отпускане на помощта се въвежда изискване за прилагане на удостоверение за записването на детето в подготвителна група в детска градина или в училище. Предвижда се още при допускане на отсъствия за повече от 3 дни, за които няма уважителни причини, помощта да се спира за съответния месец.
С промени в Закона за социално подпомагане кабинетът гарантира, че на всички деца в специализирани институции - не само в домове, а и ползващите социални услуги от резидентен тип, ще се предоставят месечни средства за джобни разходи. Тези средства се определят ежегодно от МС и се изплащат чрез бюджетите на общините.
Вчера правителството прие и Доклад за младежта 2010-2012 г., който представя основните дейности, извършени от централните и местните органи на управление в полза на младите хора. Документът ще бъде внесен в Народното събрание. В него са отбелязани мерки за насърчаване на икономическата активност и кариерното развитие на младите хора, подобряване на достъпа до информация и качествени услуги, насърчаване на здравословния начин на живот, превенция на социалното изключване на млади хора в неравностойно положение, развитие на младежкото доброволчество, повишаване на гражданската активност, развитие на младите в малките населени места и селските райони и др.
Анализът в доклада е изготвен и на базата на информация от национално представителни социологически проучвания по "Установяване на ефекта от политиките за младежта върху младите хора в страната".

Почина Христо Явашев

автор:Дума

visibility 9

България е сред най-пострадалите в ЕС от КОВИД-19

автор:Дума

visibility 178

/ брой: 101

Парите за пътеката за КОВИД-19 не стигат

автор:Аида Паникян

visibility 104

/ брой: 101

300 хиляди фирми може да купуват по-скъп ток

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 101

Държавата ще разширява тол системата

автор:Дума

visibility 101

/ брой: 101

Малки хотелиери искат оставката на Ангелкова

автор:Дума

visibility 98

/ брой: 101

Бюджетът е с излишък от 1,3 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 96

/ брой: 101

Екипажът на "Дракон" влезе в МКС

автор:Дума

visibility 42

Полицай българин е ранен в САЩ

автор:Дума

visibility 150

Безредици и хаос заляха САЩ след смъртта на афроамериканец

автор:Дума

visibility 127

/ брой: 101

Русия разобличи обвинения на Вашингтон

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 101

Докога ще спекулират с търпението ни?

автор:Олга Маркова

visibility 131

/ брой: 101

О.з. ген. Кольо Милев: Не са ли твърде много силите ни за НАТО?

автор:Дума

visibility 147

/ брой: 101

Македонизъм

автор:Велиана Христова

visibility 160

/ брой: 101

Датата

автор:Дума

visibility 87

/ брой: 101

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ