23 Октомври 2019сряда04:33 ч.

Обвързват детските с посещението на забавачка

Спират помощта за съответния месец при отсъствия за повече от 3 дни без уважителни причини

/ брой: 188

автор:Веселка Венкова

visibility 1848

Получаването на месечни помощи за дете се обвързва с редовно посещаване на подготвителните групи в детските градини и в училищата. Изключение се допуска само в случаите, при които това е невъзможно поради здравословното състояние на детето. Такава мярка одобри правителството с промени в Правилника за прилагане на Закона за семейни помощи за деца. Те съответстват на влизащите в сила от 1 септември изменения в закона.
Към молбата-декларация за отпускане на помощта се въвежда изискване за прилагане на удостоверение за записването на детето в подготвителна група в детска градина или в училище. Предвижда се още при допускане на отсъствия за повече от 3 дни, за които няма уважителни причини, помощта да се спира за съответния месец.
С промени в Закона за социално подпомагане кабинетът гарантира, че на всички деца в специализирани институции - не само в домове, а и ползващите социални услуги от резидентен тип, ще се предоставят месечни средства за джобни разходи. Тези средства се определят ежегодно от МС и се изплащат чрез бюджетите на общините.
Вчера правителството прие и Доклад за младежта 2010-2012 г., който представя основните дейности, извършени от централните и местните органи на управление в полза на младите хора. Документът ще бъде внесен в Народното събрание. В него са отбелязани мерки за насърчаване на икономическата активност и кариерното развитие на младите хора, подобряване на достъпа до информация и качествени услуги, насърчаване на здравословния начин на живот, превенция на социалното изключване на млади хора в неравностойно положение, развитие на младежкото доброволчество, повишаване на гражданската активност, развитие на младите в малките населени места и селските райони и др.
Анализът в доклада е изготвен и на базата на информация от национално представителни социологически проучвания по "Установяване на ефекта от политиките за младежта върху младите хора в страната".

Храните ще поскъпнат с над 5% догодина

автор:Дума

visibility 104

/ брой: 203

Земеделците ще плащат повече за осигуровки

автор:Дума

visibility 111

/ брой: 203

България отново с най-скъп ток в Европа

автор:Дума

visibility 79

/ брой: 203

Управата на Берлин одобри замразяване на наемите

автор:Дума

visibility 73

/ брой: 203

Тръмп щял да "пази" кюрдския петрол

автор:Дума

visibility 144

/ брой: 203

ООН: Има демографска заплаха за България

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 203

Воля и сърце за добрите дела

visibility 103

/ брой: 203

Щрихи към един български патент

автор:Ева Костова

visibility 115

/ брой: 203

Винаги по петите на истината

автор:Тодор Коруев

visibility 99

/ брой: 203

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ