07 Юни 2020неделя09:53 ч.

Обявиха конкурс за разходките по Ропотамо

/ брой: 197

автор:Красимир Кръстьовски

visibility 1056

Седмица след като бе разтрогнат концесионният договор за ползване устието на Ропотамо, Регионалната инспекция по околната среда и водите в Бургас обяви конкурс за "разходка с лодка" по реката, в границите на резервата. Началната конкурсна цена на туристическата дейност за година е определена на 47 000 лв. с включен ДДС, като 10 на сто от тази сума е депозитът за участие на кандидатите. Оценяването и класирането на допуснатите предложения на кандидатите ще се извършва по критерии и коефициенти за тежест, като най-високата предложена цена ще носи 90 т., а техническите характеристики на лодките и опазването на околната среда - 10.
Сред изискванията, на които трябва да отговарят кандидатите, е липсата на задължения към държавата и на неизпълнени договори към РИОСВ-Бургас. Кандидатите трябва да имат собствени плавателни съдове, които да отговарят на посочените изисквания в документацията, регистрирани по съответния ред в Изпълнителната агенция "Морска администрация". Задължителен е и професионален опит при извършване на туристически дейности с плавателни съдове минимум 2 години.
Последната точка от изискванията на практика изключва участието на последния концесионер, около чиято дейност през сезона имаше непрестанни скандали заради неизпълнение на договорни клаузи и извършването на незаконно строителство.

Испания отваря нощните клубове

автор:Дума

visibility 152

Нови 125 заразени c коронавирус в Македония

автор:Дума

visibility 186

Хиляди на протест срещу расизма в Лондон

автор:Дума

visibility 185

Датата

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 105

Горяните от Ню Йорк

автор:Христо Георгиев

visibility 987

/ брой: 104

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ