09 Юли 2020четвъртък23:49 ч.

Обявиха наградите от конкурс за фантастичен разказ

автор:Дума

visibility 570

Сдружение "Интегрален клуб за фантастика, евристика и прогностика "Иван Ефремов" обяви резултатите от конкурса за фантастичен разказ, посветен на писателя Иван Попов, който на 28 май 2020 г. щеше да навърши 50 години, научи ДУМА от доц. д-р инж. Дилян Благов, председател на сдружение "Интегрален клуб по фантастика, евристика и прогностика "Иван Ефремов", редактор в сп. "Тера фантастика". Срокът за изпращане на творбите беше от 27 декември 2019 г. до 31 март 2020 г. След анонимно оценяване на получените 75 разказа журито в състав Елена Борисова, Далия Ал-Халил, Григор Гачев, Васил Сивов, Юрий Илков и Дилян Благов присъжда:

Първа награда (500 лв.) - на Николай Христов Теллалов за разказа "Архив";

Втора награда (300 лв.) - на Владислав Димов Атанасов за разказа "Владимир";

Трета награда (200 лв.) - на Калоян Кирилов Захариев за разказа "Keisatsu monogatari".

Финалната подборка с първите 20 разказа в подреждането, които ще бъдат издадени в сборник, включва още заглавията "Демон" от Михаил Димитров, "Забравена от бога канонерка" от Ивайло П. Иванов, "Истри" от Георги Янакиев, "Ефикасен" от Мария Вълчева, "Les gitans" от Мирослав Ангелов, "Книгата, която пишеш" от Мартин Петков, "Тъжните хълмове" от Боян Йорданов, "Аз, Рептилът" от Николай Гешев, "Висока степен" от Милена Крумова, "Ритъмът на Шеол" от Николай Симеонов, "Светещи икони" от Георги Кръстев, "Талос" от Маргарита Стефанова, "Черният списък" от Калина Александрова, "Да разбъркаме колодата" от Кирил Гумнеров, "Изгубената цивилизация" от Яница Христова, "И не си пиши писма" от Камен Йорданов, "Майндстер" от Валентин Д. Иванов.

Екипът, организирал и провел конкурса, изказва сърдечни благодарности към всички участници и им пожелава здраве и бъдещи творчески успехи.

Пандемията е засегнала финансово 63% от ИТ фирмите

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 129

Центърът на София близо два месеца без топла вода

автор:Дума

visibility 300

/ брой: 129

Две трети от българите свиват харчовете

автор:Дума

visibility 242

/ брой: 129

Гърция се готви отново да затегне мерките

автор:Дума

visibility 151

Москва отвaря училищата отново

автор:Дума

visibility 113

САЩ официално напуснаха СЗО

автор:Дума

visibility 252

/ брой: 129

Don't touch Our Gladstone!*

автор:Велислава Дърева

visibility 129

/ брой: 130

Ще бъде ли реабилитиран Оруел?

автор:Мирослав Попов

visibility 88

/ брой: 130

Датата

автор:Дума

visibility 80

/ брой: 130

В ход е откровен прокурорски преврат

автор:Дума

visibility 677

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ