22 Февруари 2020събота21:44 ч.

Без тези насекоми животът на Земята не е възможен

Обявиха пчелата за най-важното живо същество

/ брой: 16

автор:Дума

visibility 391

Институтът Earthwatch обяви пчелите за най-важното живо същество на планетата в последния си дебат на Кралското географско дружество в Лондон. Учените също напомниха, че тези летящи насекоми са изложени на риск от изчезване. Последните проучвания сочат, че около 90% от пчелите по света са изгубени. Причините за това са различни в зависимост от региона, но сред основните са масовото обезлесяване, липсата на безопасни места, където да правят гнезда, недостигът на цветя, използването на неконтролирани пестициди, промените в почва и т.н.

Поводът пчелите да бъдат обявени за най-важното живо същество на планетата е проучване, установяващо, че тези насекоми са единствените, които не са носители на какъвто и да е вид патоген, независимо от това дали е гъбичка, вирус или бактерия.

70% от земеделието в света зависи от пчелите, тоест 70 от 100 храни са станали благодарение на тях. Без тези насекоми фауната скоро ще започне да изчезва, защото те опрашват растенията, което им позволява да се възпроизвеждат, а от тях се хранят милиони животни.

Според цитат, приписван на Алберт Айнщайн, ако пчелите изчезнат, на хората им остават 4 години живот.

Франция затваря най-старата си АЕЦ

автор:Дума

visibility 1

Задържаха лидера на „жълтите жилетки"

автор:Дума

visibility 143

Гръцката полиция разби мрежа за фалшив алкохол

автор:Дума

visibility 98

Първи смъртен случай от коронавируса в Италия

автор:Дума

visibility 174

Какво разказа Еl Periodico за Борисов

автор:Дума

visibility 1116

Тъпанари*

автор:Ина Михайлова

visibility 1444

/ брой: 36

Сагата с винетките

автор:Ростислава Иванова

visibility 339

/ брой: 36

Организираният хаос в поземлената реформа

visibility 427

/ брой: 36

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ