06 Август 2020четвъртък18:33 ч.

Огледало на шизоидеи

/ брой: 77

автор:Александър Симов

visibility 1723

Владимир Ленин навремето беше написал една много яка статия със заглавието "Лев Толстой като огледало на руската революция". Идеята в текста е, че гениалният руски писател е разказал за всички онези социални противоречия в руското общество, които в крайна сметка ще доведат до революционните събития, защото няма как една страна да разчита на нормален живот, когато се разкъсва от неразрешим емоционално и политически конфликт.
С цялата сериозност на аналогията и ако си позволим да перифразираме Ленин, то значи е време някой да напише статия "Соломон Паси като огледало на българската шизофрения". Развихреният атлантик и натовец тези дни блесна медийно с идеята, че България прави грешка, като не се въоръжава повече срещу Русия. И призова за колкото се може повече американски бази на нашата част от Черно море. Като че не САЩ ограждат Русия с бази, а обратно. 
Когато трябва да защитава чуждите  постъпления, идващи в организацията му, Паси е като истеричен буфосинхронист. Повече бази означавали повече сигурност! Все едно да кажеш, че с колкото повече взрив се опашеш, толкова повече си удължаваш живота. От времената на Киряк Стефчов досега не сме имали толкова агресивни лакеи, за които чуждото военно присъствие изчерпва цялата им вселена. Дайте им нотариалния акт за цялото Черноморие! Това не е обикновено комедийно шоу. Засилването на милитаристичния бяс е начин да се подмени дневният ред на българската политика и страната ни трайно да бъде записана сред геополитическите ястреби.
Същевременно обаче Паси заяви и друго - че не сме уважавали достатъчно Русия, а изнервената ни реторика имала обратен резултат. Интересно - призивът за повече US-бази част от спокойната реторика ли е? Трябва да се боим от проповедниците на войната, които театрално размахват маслинови клончета. Тази узаконена медийна шизофрения е най-ясният знак, че лакеите пак мътят някаква схемичка, която в крайна сметка ще ни излезе през носа на всички. Шизофрения ли? Не, това си е целенасочена политика срещу България.

 

БТПП: Икономическата криза се задълбочава

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 149

Експерт: Внасяме огромни количества палмово масло

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 149

Близо 50% от парите за безлихвените заеми са договорени

автор:Дума

visibility 211

/ брой: 149

Четири пъти повече сигнали за пилешко със салмонела

автор:Дума

visibility 191

/ брой: 149

Мощен взрив помете ливанската столица

автор:Дума

visibility 229

/ брой: 149

Сърбия си пази небето с китайски ракети

автор:Дума

visibility 353

/ брой: 149

ЕК е против затварянето на вътрешните граници

автор:Дума

visibility 215

/ брой: 149

Китай е против ескалация на отношенията със САЩ

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 149

Конференцията на крадците

автор:Христо Георгиев

visibility 645

/ брой: 149

Вдъхновителят на българската идея

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 149

Как да излекуваме политическата система

visibility 440

/ брой: 149

Датата

автор:Дума

visibility 169

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ