29 Май 2020петък00:16 ч.

Огледало на шизоидеи

/ брой: 77

автор:Александър Симов

visibility 1661

Владимир Ленин навремето беше написал една много яка статия със заглавието "Лев Толстой като огледало на руската революция". Идеята в текста е, че гениалният руски писател е разказал за всички онези социални противоречия в руското общество, които в крайна сметка ще доведат до революционните събития, защото няма как една страна да разчита на нормален живот, когато се разкъсва от неразрешим емоционално и политически конфликт.
С цялата сериозност на аналогията и ако си позволим да перифразираме Ленин, то значи е време някой да напише статия "Соломон Паси като огледало на българската шизофрения". Развихреният атлантик и натовец тези дни блесна медийно с идеята, че България прави грешка, като не се въоръжава повече срещу Русия. И призова за колкото се може повече американски бази на нашата част от Черно море. Като че не САЩ ограждат Русия с бази, а обратно. 
Когато трябва да защитава чуждите  постъпления, идващи в организацията му, Паси е като истеричен буфосинхронист. Повече бази означавали повече сигурност! Все едно да кажеш, че с колкото повече взрив се опашеш, толкова повече си удължаваш живота. От времената на Киряк Стефчов досега не сме имали толкова агресивни лакеи, за които чуждото военно присъствие изчерпва цялата им вселена. Дайте им нотариалния акт за цялото Черноморие! Това не е обикновено комедийно шоу. Засилването на милитаристичния бяс е начин да се подмени дневният ред на българската политика и страната ни трайно да бъде записана сред геополитическите ястреби.
Същевременно обаче Паси заяви и друго - че не сме уважавали достатъчно Русия, а изнервената ни реторика имала обратен резултат. Интересно - призивът за повече US-бази част от спокойната реторика ли е? Трябва да се боим от проповедниците на войната, които театрално размахват маслинови клончета. Тази узаконена медийна шизофрения е най-ясният знак, че лакеите пак мътят някаква схемичка, която в крайна сметка ще ни излезе през носа на всички. Шизофрения ли? Не, това си е целенасочена политика срещу България.

 

И братя Бобокови са арестувани

автор:Дума

visibility 6

Станишев отново настоя за икономически щаб

автор:Дума

visibility 96

/ брой: 100

Плащаме за вода и без консумация

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 100

Алкохолните турове по морето ще бъдат забранени

автор:Дума

visibility 114

/ брой: 100

Банковото кредитиране се сви с над 300 млн. лв.

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 100

Меркел: ЕС да поеме повече отговорност в света

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 100

Данъчен гювеч по герберски

автор:Евгени Гаврилов

visibility 134

/ брой: 100

Датата

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 100

Плагиатството на Радой Ралин

автор:Христо Георгиев

visibility 1065

/ брой: 99

Пандемична демокрация

автор:Владимир Георгиев

visibility 368

/ брой: 99

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ