31 Май 2020неделя17:27 ч.

Опашата лъжа

/ брой: 135

автор:Илияна Йотова

visibility 2426

Еврокомисарят Оли Рен обяви и Гърция, и България за страни, които имат проблеми с подадените към Евростат данни за финансовото си състояние (стр.3). Поводът беше дискусията в Европейския парламент за увеличаването на правомощията на Евростат. Гърция получи своите добри думи и дори позицията, че "страната не трябва да се заклеймява", защото след многобройни разговори с ЕК е "намерила правия път".
Какво получихме ние? Съжалението и опасенията на комисаря, че твърде късно са информирани от българските власти за значителни ревизии на бюджетната прогноза и че комисията не разполага с информация защо ревизираме планирания бюджет за 2010 г., който от балансиран стигна до дефицит до 3,8 процента в рамките само на няколко седмици.
Оли Рен е абсолютно прав. Разбирайте - бюджетните планове на България за настоящата година са тотална загадка за комисията. Което влиза в остро противоречие с декларираната само преди няколко дни позиция на министър Дянков, че ЕК нямала опасения за ситуацията у нас.
Оттук насетне вече всички обяснения на Симеон Дянков за "рутинни проверки" и за липсата на притеснения от тях вече са просто и ясно една видима опашата лъжа.

Плащаме за вода и без консумация

автор:Дума

visibility 1320

/ брой: 100

Алкохолните турове по морето ще бъдат забранени

автор:Дума

visibility 524

/ брой: 100

Банковото кредитиране се сви с над 300 млн. лв.

автор:Дума

visibility 270

/ брой: 100

Буря повреди Тадж Махал

автор:Дума

visibility 88

Гърция ще допуска чужденци от всички страни

автор:Дума

visibility 109

Принц Йоаким е заразен с коронавирус

автор:Дума

visibility 125

Данъчен гювеч по герберски

автор:Евгени Гаврилов

visibility 699

/ брой: 100

Датата

автор:Дума

visibility 305

/ брой: 100

Плагиатството на Радой Ралин

автор:Христо Георгиев

visibility 1860

/ брой: 99

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ