05 Май 2024неделя00:39 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Опасно безобразие

/ брой: 279

автор:Мая Йовановска

visibility 612

Българинът е много чувствителен, стане ли дума за храна. И как да не е така, след като заедно с другите "блага" демокрацията и Евросъюзът заляха пазара и трапезата ни с, меко казано, боклуци. Сега при производството на храни има почти едно-единствено изискване - безопасността. И евтините, но безопасни боклуци греят от реклами и витрини на магазини. Но излиза, че и това правило не се спазва.
Логично е, че щом един хранителен продукт е по-евтин, вероятността да е по-некачествен е по-голяма. Проблемът е в това, че на родния пазар става все по-трудно човек да различи качественото от некачественото. Но находките в някои хранителни продукти са не просто безобразие, те са изключително опасни за здравето и живота на клетите потребители.
Съвсем наскоро медиите показаха суджук с четина. И не само четина, цялата зурла на прасето беше в колбаса. Преди дни съобщиха за бисквити с живи червеи, за който случай след проверка БАБХ обяви, че "няма отклонения". Вчера шефът на Агенцията по храните Моллов каза, че все по-често в БАБХ получавали сигнали за банички с камъни и пирони. Само за месец в агенцията онлайн били постъпили 120 сигнала за нарушения. Повече от двойно са се увеличили бракуваните от агенцията храни и т.н.
Както си е традиция, по Коледа и Нова година българинът се юрва да пазарува. Най-вече храна. Та вероятно по празниците ще чуем и за други боклуци в нея. Хубава е идеята хората да могат да подават сигнали и онлайн, а и крайно време е българинът да започне да се държи наистина като потребител, щото това касае неговото здраве. Но не можем ние, гражданите, да свършим делата на тези, чиято работа е да контролират безопасността и качеството на храните и които всъщност вземат заплати, за да опазят пазара от подобни продукти. Да запрятат ръкави и да засилят проверките. Защото ако опасните продукти продължи да ги има, виновни са и те.



 

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 1339

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 1312

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 1183

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 1359

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 1562

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 1309

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 1301

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 1513

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 1324

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 1449

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ