06 Август 2020четвъртък19:07 ч.

Операция "Ухо"

/ брой: 30

автор:Станка Динева

visibility 4463

Само за седмица управляващите дадоха заявка за два скандала, които вероятно ще развихрят следващите седмици и месеци. Стартът на първия бе даден с привикването на главния секретар на МВР Светлин Лазаров във вътрешната комисия на Атанас Атанасов по случая "Лясковец", в който психично неуравновесен човек уби един полицай и рани други. Лазаров, който пое поста при кабинета "Орешарски", бе накаран да довлече куфар секретни документи, които се очакваше да раздаде на членовете на комисията сякаш са песнопойка. Главният секретар отказа, защото има ред кой може да ги чете и кой не. Депутатите не са сред имащите право. Това ядоса председателя на вътрешната комисия, защото наруши темпото му за разплитане на случая.
Вторият скандал бе пуснат в оборот от вътрешния министър Веселин Вучков покрай сигнала на "Протестна мрежа", че техни членове са били подслушвани от МВР по времето на Цветлин Йовчев. Даже в публичното пространство се появи  кръгличка бройка - 300 души. Не 299, не 301. В резултат на акцията почти професионалният мълчаливец Йовчев бе принуден да обвини в лъжа авторите на "информацията". Защо е толкова краен, само можем да гадаем. Вероятно в тази полицейско-контраразузнаваческа триада са наясно има или няма следи за подобно мащабно подслушване. Ако имат съмнения, да попитат Цветан Цветанов.
Въпросът е защо се вадят точно тези случаи? Няма какво да се лъжем - в системата на вътрешния ред и сигурност има поне двама души, които вероятно бодат очите на новата власт - главният секретар на МВР Лазаров и шефът на структурата, която контролира използването на специални разузнавателни средства, Бойко Рашков. И двамата са кадри на кабинета "Орешарски". Бутнат ли ги, пътят към разчистването на МВР е отворен.

БТПП: Икономическата криза се задълбочава

автор:Дума

visibility 334

/ брой: 149

Експерт: Внасяме огромни количества палмово масло

автор:Дума

visibility 375

/ брой: 149

Близо 50% от парите за безлихвените заеми са договорени

автор:Дума

visibility 217

/ брой: 149

Четири пъти повече сигнали за пилешко със салмонела

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 149

Мощен взрив помете ливанската столица

автор:Дума

visibility 239

/ брой: 149

Сърбия си пази небето с китайски ракети

автор:Дума

visibility 364

/ брой: 149

ЕК е против затварянето на вътрешните граници

автор:Дума

visibility 223

/ брой: 149

Китай е против ескалация на отношенията със САЩ

автор:Дума

visibility 191

/ брой: 149

Конференцията на крадците

автор:Христо Георгиев

visibility 681

/ брой: 149

Вдъхновителят на българската идея

автор:Дума

visibility 295

/ брой: 149

Как да излекуваме политическата система

visibility 464

/ брой: 149

Датата

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ