13 Юни 2021неделя08:30 ч.

Операция "Ухо"

/ брой: 30

автор:Станка Динева

visibility 4942

Само за седмица управляващите дадоха заявка за два скандала, които вероятно ще развихрят следващите седмици и месеци. Стартът на първия бе даден с привикването на главния секретар на МВР Светлин Лазаров във вътрешната комисия на Атанас Атанасов по случая "Лясковец", в който психично неуравновесен човек уби един полицай и рани други. Лазаров, който пое поста при кабинета "Орешарски", бе накаран да довлече куфар секретни документи, които се очакваше да раздаде на членовете на комисията сякаш са песнопойка. Главният секретар отказа, защото има ред кой може да ги чете и кой не. Депутатите не са сред имащите право. Това ядоса председателя на вътрешната комисия, защото наруши темпото му за разплитане на случая.
Вторият скандал бе пуснат в оборот от вътрешния министър Веселин Вучков покрай сигнала на "Протестна мрежа", че техни членове са били подслушвани от МВР по времето на Цветлин Йовчев. Даже в публичното пространство се появи  кръгличка бройка - 300 души. Не 299, не 301. В резултат на акцията почти професионалният мълчаливец Йовчев бе принуден да обвини в лъжа авторите на "информацията". Защо е толкова краен, само можем да гадаем. Вероятно в тази полицейско-контраразузнаваческа триада са наясно има или няма следи за подобно мащабно подслушване. Ако имат съмнения, да попитат Цветан Цветанов.
Въпросът е защо се вадят точно тези случаи? Няма какво да се лъжем - в системата на вътрешния ред и сигурност има поне двама души, които вероятно бодат очите на новата власт - главният секретар на МВР Лазаров и шефът на структурата, която контролира използването на специални разузнавателни средства, Бойко Рашков. И двамата са кадри на кабинета "Орешарски". Бутнат ли ги, пътят към разчистването на МВР е отворен.

В пандемията българите са спрели да спестяват

автор:Дума

visibility 456

/ брой: 110

Започва работа по закон за кооперирането

автор:Дума

visibility 546

/ брой: 110

Нови рокади под шапката на МЗХГ

автор:Дума

visibility 540

/ брой: 110

Гърция модернизира граничната защита

автор:Дума

visibility 46

/ брой: 110

Европарламентът гласи съд за Еврокомисията

автор:Дума

visibility 538

/ брой: 110

Путин: Украйна в НАТО е червена линия за нас

автор:Дума

visibility 765

/ брой: 110

Кратки новини

автор:Дума

visibility 445

/ брой: 110

Преклонена главица...

автор:Валентин Георгиев

visibility 716

/ брой: 110

Поредната издънка

автор:Мая Йовановска

visibility 726

/ брой: 110

Босият президент или кой е Педро Кастийо

автор:Таня Глухчева

visibility 424

/ брой: 110

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ