11 Май 2024събота13:43 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Определиха най-големите ползи от шоколада

/ брой: 128

автор:Дума

visibility 945

Турското издание "Сабах" разкрива най-големите ползи от шоколада, като цитира думите на известния в страната диетолог Ерди Абдула Угур. Според него какаовото лакомство е своеобразна антиоксидантна "електроцентрала". В млечния и белия шоколад обаче има много захар и мляко на прах, затова препоръките са да се консумира продукт с повишено съдържание на какао.

Вкусният десерт също така понижава лошия холестерол, който води до натрупване на мазнини в артериите. Какаовите зърна, от които се прави шоколадът, имат противовъзпалителни свойства, помагащи срещу увреждания на тъканите. Това е и причината някои лекари да го препоръчват за борба със сърдечно-съдовите заболявания.

Шоколадът предотвратява и неврологични проблеми. Съдържа флавоноиди - съединения, които имат противоракови свойства. Тъмният шоколад има 8 пъти повече флавоноиди от млечния шоколад. Последните проучвания показват, че тези здравословни химикали може да увеличат притока на кръв към мозъка, събуждайки надежда за лечението на неврологични страдания като болестта на Алцхаймер и Паркинсон.

Шоколадът може да помогне също на кожата ни да се обнови и да се регенерира благодарение на полифенолите, които съдържа.

И трите телекома с рекордни приходи

автор:Дума

visibility 919

/ брой: 86

Гвоздейков пак смени началника на НКЖИ

автор:Дума

visibility 856

/ брой: 86

Вето върху тавана за надценката на хляба

автор:Дума

visibility 863

/ брой: 86

Червеното месо и млякото разболяват планетата

автор:Дума

visibility 831

/ брой: 86

Европа се окъпа в светлини за 9 май

автор:Дума

visibility 873

/ брой: 86

Катастрофална загуба за социалдемократите в РСМ

автор:Дума

visibility 866

/ брой: 86

Популярността на САЩ като глобална сила спада

автор:Дума

visibility 797

/ брой: 86

Си Дзинпин пристигна в Унгария

автор:Дума

visibility 827

/ брой: 86

Време е

автор:Александър Симов

visibility 847

/ брой: 86

С надежда за партньорство

visibility 803

/ брой: 86

Извращението Евровизия

visibility 843

/ брой: 86

9 май - ден на Победата

автор:Дума

visibility 815

/ брой: 86

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ