27 Септември 2020неделя10:54 ч.

Домашните любимци може прекрасно да си съжителстват

Опровергаха враждата между кучета и котки

Борбата за територии е сред основните причини за възникването на конфликти между домашните любимци

/ брой: 151

автор:Дума

visibility 318

Кинолози опровергаха съществуването на генетична вражда между кучета и котки и при добро възпитание тези животни прекрасно може да си съжителстват, пише РИА "Новости".

Една от причините за възникването на конфликти между домашните любимци е борбата за територии. По думите на председателя на руската киноложка асоциация Владимир Голубев съществува и разлика в характерите на тези видове, която влияе върху техните отношения.

"Котките не обичат личното им пространство да бъде нарушавано. За разлика от тях, кучетата са стайни животни и възприемат всички хора от домакинството и останалите като членове на своето семейство. Поради тази причина шаровците винаги жадуват за общуване.

За да се изградят другарски отношения между кучета и котки, Владимир Голубев съветва те да бъдат настанявани едновременно в дома, докато са още малки. Ако не съществува такава възможност, тогава е редно на по-възрастното животно да бъде представено мъничето. Така ще бъде по-вероятно то да го възприеме като своя рожба и дори да го пази.

За да привикнат едно към друго, необходимо е животните да бъдат запознавани постепенно. Най-добре е отначало да се настаняват в различни стаи или да се прегради територията между тях. Така на котките може да се предоставят "горните етажи" на квартирата. И те ще имат възможност да се придвижват свободно по полиците и шкафовете. Добре е също така писаната да бъде пускана на пода, когато кучето е на разходка, и така тя да получи шанса постепенно да свикне с чуждата миризма. При запознанството между двете животинки не трябва да се допуска кучето да гони котката, а тя да бъде принудена панически да се крие.

Добрич и Шумен на косъм от водна криза

автор:Дума

visibility 616

/ брой: 182

Бобокови: КРИБ е "на повикване" от властта

автор:Дума

visibility 674

/ брой: 182

30% от заетите в туризма са загубили работа

автор:Дума

visibility 412

/ брой: 182

Срокът за обжалване на административен акт става 14 дни

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 182

РЕЗОЛЮЦИЯ НА ПЕТДЕСЕТИЯ КОНГРЕС НА БСП

автор:Дума

visibility 1270

/ брой: 182

Датата

автор:Дума

visibility 361

/ брой: 182

ORF: Борисов използва коронакризата за натиск

автор:Дума

visibility 620

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ