24 Януари 2022понеделник00:39 ч.

ново:

Конгресът не прие оставката на Корнелия Нинова *** Румен Радев: В идните години ще бдя страната да не се отклони от пътя *** Александър Симов: Не смятам, че БСП е идейно променена *** Крум Дончев: Най-голямата ценност на БСП са членовете ѝ, а тяхното мнение е закон *** "Фич“ потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България Конгресът не прие оставката на Корнелия Нинова *** Румен Радев: В идните години ще бдя страната да не се отклони от пътя *** Александър Симов: Не смятам, че БСП е идейно променена *** Крум Дончев: Най-голямата ценност на БСП са членовете ѝ, а тяхното мнение е закон *** "Фич“ потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България

Зам.-председателят на БСП Кристиан Вигенин подкрепи кампанията на водача в Търговище ген. Кольо Милев

Още 7 формации в "БСП за България"

Левицата предлага повече държава, регулация, подкрепа за възрастните хора и младите семейства

/ брой: 203

автор:Дума

visibility 0

Още седем формации подписаха споразумение за съвместно явяване на парламентарните избори с "БСП за България". Към коалицията официално се присъединяват Българската земеделска партия и партиите "Подем", "Българска пролет", "Българска левица", "Движение за социален хуманизъм", "Съюз за отечеството" и Социалистическа партия "Български път". "Благодаря Ви, че сме заедно. На предишните избори нашата коалиция беше със 17 формации, сега сме 21. Ще се радваме всички активно да участват във формирането на политиките на "БСП за България" в следващото Народно събрание", заяви зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров. Другата седмица се очаква към лявото обединение да се присъединят още 8 граждански движения и организации. 

БСП е гарант за осигуряване на сигурност, социална справедливост, стабилизиране на държавата, бързо икономическо възстановяване и има ясна програма за първите 100 дни на управлението след изборите. Това заяви в Елхово водачът на листата на левицата за Ямбол и Пловдив Кристиан Вигенин. Той  и кандидатите за народни представители на "БСП за България" Пенка Илиева, Владимир Стоев и Здравко Златаров се срещнаха и разговаряха с елховлии.

Вигенин припомни най-спешните мерки, които БСП предлага за овладяване на кризата - намаляване на ДДС от 20% на 9% на енергоносителите и на основните храни, разширяване на броя на енергийно слабите семейства и размера на помощите, осигуряване на безплатни 200 киловатчаса за всяко семейство до март; свръхпечалбите, натрупани в енергийните производители и търговци, да се разпределят справедливо върху българския бизнес и икономика. Пенка Илиева изтъкна, че благодарение на БСП беше повишено заплащането на втората година от майчинството. Владимир Стоев посочи, че левицата е за подпомагането на общините при решаване на най-неотложните проблеми с транспорта, амортизираната ВиК-мрежа и разбитата улична мрежа. Здравко Златаров определи "БСП за България" като отговорна политическа сила, която отстоява принципи. 

 Вигенин присъства и на откриването на кампанията на БСП в Търговище, където подкрепи листата на партията и водача ген. Кольо Милев. "След тези избори левицата има шанс да се превърне в ядро и стълб на следващото управление и да създаде около себе си стабилно мнозинство, като заложи на опита, с който повечето от новите претенденти не разполагат. Влизаме в кампанията с конкретни предложения, облечени в законодателни инициативи", подчерта той. Това е единственият избирателен район, в който може да изберете двама генерали - ген. Милев и ген. Радев, обърна се Вигенин към жителите на Търговище. Хората незабавно трябва да усетят подкрепата на държавата във всеки сектор, заяви ген. Милев. "Кризата е очевидна и тревожи всички, предстои зима с много неизвестни и само разумната  политика може да внесе успокоение и да намали щетите. БСП е двигател и гарант за политика на разума, за политика на нелеките, но отговорни решения", подчерта той. БСП предлага семейно подоходно облагане, еднократна помощ за второ и трето дете, безплатните лекарства за децата до 14-годишна възраст, по-ниска ДДС ставка за основни хранителни продукти, изреди водачът на листата.

БСП има готови решения и специалисти, които веднага да поемат кормилото на властта, за да се излезе от кризата, каза при откриването на кампанията в Смолян водачът на листата Емил Хумчев. Той подчерта, че само левицата има програма за първите 100 дни на новия парламент, в която са заложени мерки за всеки сектор. Хумчев изрази тревога, че за 10 години Смолянска област е първа у нас като най-обезлюдяващ регион. По думите му обаче БСП има решения за излизане от демографската криза, от безвремието и апатията. БСП предлага повече държава, повече регулация, подкрепа за възрастните хора и младите семейства, категоричен бе Хумчев. Депутатите от региона ще настояват за повече пари за Смолян в бюджета за догодина.

Да пазим родното производство, призова водачът на листата на БСП в Ловеч Вяра Емилова, която се срещна с местни производители. "Проблемите ви са обичайните за всеки дребен фермер в България - липса на държавна подкрепа, липса на пряк достъп до борсите, липса на каквато и да е защита срещу капризите на времето и особено срещу градушките, наводненията и сушата. Малкият и среден бизнес са гръбнакът на нашата икономика и БСП е готова с мерки в тяхна защита, както е записано в програмата за управлението на левицата в първите 100 дни", подчерта Емилова. 

 

 

 

Студ в Гърция: Температурите достигнаха -17 градуса

автор:Дума

visibility 188

Русия арестува хакери, издирвани в САЩ

автор:Дума

visibility 432

Сняг и минусови температури сковаха Северна Гърция

автор:Дума

visibility 432

Защо гласувахме в ООН за Истанбулската конвенция?

автор:Дума

visibility 1605

/ брой: 14

Диагнозата на думите

автор:Дума

visibility 582

/ брой: 14

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ