02 Юни 2020вторник19:04 ч.

Ощетените

/ брой: 177

visibility 480

Николай Николов

Над глупавите и грозните (душевно) не е хубаво да се надсмиваме - какво да ги правиш, такива са се пръкнали пуйчетата! Нека се кривят и слюнявят, ние ще ги подминем! Ала когато ощетените от съдбата се сдобият с власт, не може да оставаме търпеливи към простъпките им - за тяхно и най-вече за наше добро. 

В демокрацията резултатите от изборите се решават от циганите и специалистите по натъкмяване, а те си падат по кандидати със скромни умствени и морални заложби. Така се случва, щом вотът не е задължителен и за участие в него не се изисква определен ценз. Новоизлюпените светила на политиката все напират да се изявят пред широката публика - раззейват паст и започват да бълват змии и гущери. Съзерцаваш ги и се маеш: що за кюпче е туй, човек ли е или лунатик? И те хваща срам, че си гражданин на държава, заграбена от подобни образи. Това е обидно, много неприятно чувство. 

Една индивидка реши да напомни за своето съществуване с изказване за Червената армия. Явно текстът е бил надраскан на коляно от някой чичко на Запад - такъв е стилът му, а и нашенката не е особено творческа натура. Тя притежава други дарби, необходими за нейната работа - умее да мълчи, а усмивката й е тъй свенлива на излизане от кабинета на поредния началник! А шефовете са много, заетостта е голяма - заради качеството на родните кадри, всеки чужбински чиновник може да дойде и да ни поуправлява. Тук му е мястото да уточня за обслужващия персонал (стига да умее да чете на български!), че мнозина европейци са помагали усърдно на нацистите в онези страшни години, воювали са заедно с немците, плячкосвали са и строили концлагери. Без кръвта, пролята от съветските хора, сега можеше да ни няма. Но забележката, че СССР идва не като освободител, е правилна, защото той на практика е спасителят на континента. Някои викат, че са ощетени от това (явно са от тия, от които Европа бе спасена). А после социалистическата система предизвика появата на средната класа в капиталистическите държави и хората видяха за кратко бял ден. Тогава ние бяхме на страната на доброто.

Гореспоменатата женичка няма какво да обсъждаме. Мълвата твърди, че се е издигнала на високия пост благодарение на типа, известен сред народа с прякора Тенекиения - оня същия, дето на младини уж ограбил нашенските гурбетчии в немско. И нищо чудно - там горе се сбират едни негодници. А ние, докато търпим това, ще затъваме в калта под техните крака. 

Време е да се приемат система за подбор на кадрите и закон за държавната измяна - за властимащите, които действат срещу интересите на републиката и обществото. Ние не сме нито русофоби, нито еврофили или американски подметки. Българи сме, православни, живеещи на своята земя. Може да уважаваме всички и да преуспяваме, без да предаваме независимостта на страната. Но ако ощетените във висините не се озаптят, ще станат нашите роботърговци - те вече се захванаха с историята и корените ни!

Гулю-гулю-гулю!

автор:Велислава Дърева

visibility 737

/ брой: 102

Един от великолепното съзвездие

автор:Трифон Митев

visibility 358

/ брой: 102

Датата

автор:Дума

visibility 193

/ брой: 102

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ