23 Януари 2020четвъртък03:33 ч.

Осигурителният стаж за младите лекари да се зачита като трудов

/ брой: 15

автор:Евгения Младенова

visibility 1247

Хубаво е, че се мисли за лекарските специализации, особено при условие, че има болници в страната, в които положението не е розово, каза по време на парламентарния контрол депутатът от Коалиция за България Михаил Миков. "Готови са текстовете за нормативна промяна, касаеща осигурителния стаж да се счита като трудов за младите лекари", отговори министърката на депутата. По-рано пред журналисти тя обясни, че проблем създава фактът, че част от медиците са подписали с болниците и университетите договори за обучение, което не им дава възможност да сключат трудов договор. Но вече били водени разговори с МТСП и има подготвени текстове за нормативна промяна, чиято цел е осигурителният стаж на тези специализанти да се зачита и за трудов. Атанасова увери, че този въпрос трябва да бъде решен до две седмици.
По думите й държавата финансира специализантите в държавна поръчка, както е  заложено в бюджета на МЗ за 2013 г. Финансирането чрез европари също ще подпомогне обучението на 1000 специализанти, увери Атанасова и допълни, че всичко това цели задържането на младите лекари в България.
По-рано пред журналисти министърката заяви, че едва 50 млади лекари са подали молба в МЗ за получаване на стипендии за специализации.

 

Парламентът пак промени правилата за търговия с горива

автор:Дума

visibility 78

/ брой: 15

Сърбия иска да ни помага с техника и заварчици за "Турски поток"

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 15

Пакетът "Мобилност" все по-близо до влизане в сила

автор:Дума

visibility 58

/ брой: 15

Искат подпомагане за тютюна и след 2021 г.

автор:Дума

visibility 56

/ брой: 15

Дефицит на демокрация по света

автор:Дума

visibility 67

/ брой: 15

Русия с кабинет на приемствеността

автор:Дума

visibility 68

/ брой: 15

Гърция избра жена за президент

автор:Дума

visibility 75

/ брой: 15

Доблестта се наказва със смърт!

автор:Христо Георгиев

visibility 113

/ брой: 15

"Тъпан бие, хоро се вие"

автор:Дума

visibility 88

/ брой: 15

Окончателното решение на руския въпрос

автор:Георги Георгиев

visibility 121

/ брой: 15

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ