09 Август 2020неделя02:26 ч.

Осигурителният стаж за младите лекари да се зачита като трудов

/ брой: 15

автор:Евгения Младенова

visibility 1418

Хубаво е, че се мисли за лекарските специализации, особено при условие, че има болници в страната, в които положението не е розово, каза по време на парламентарния контрол депутатът от Коалиция за България Михаил Миков. "Готови са текстовете за нормативна промяна, касаеща осигурителния стаж да се счита като трудов за младите лекари", отговори министърката на депутата. По-рано пред журналисти тя обясни, че проблем създава фактът, че част от медиците са подписали с болниците и университетите договори за обучение, което не им дава възможност да сключат трудов договор. Но вече били водени разговори с МТСП и има подготвени текстове за нормативна промяна, чиято цел е осигурителният стаж на тези специализанти да се зачита и за трудов. Атанасова увери, че този въпрос трябва да бъде решен до две седмици.
По думите й държавата финансира специализантите в държавна поръчка, както е  заложено в бюджета на МЗ за 2013 г. Финансирането чрез европари също ще подпомогне обучението на 1000 специализанти, увери Атанасова и допълни, че всичко това цели задържането на младите лекари в България.
По-рано пред журналисти министърката заяви, че едва 50 млади лекари са подали молба в МЗ за получаване на стипендии за специализации.

 

60% спад на чуждите туристи у нас

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 150

Искат сервитьорите да са без маски на открито

автор:Дума

visibility 236

/ брой: 150

Банките очакват забавяне на кредитната активност

автор:Дума

visibility 223

/ брой: 150

Врътки срещу гражданското общество

автор:Славчо Кънчев

visibility 637

/ брой: 150

Конференцията на крадците

автор:Христо Георгиев

visibility 1139

/ брой: 149

Вдъхновителят на българската идея

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ