05 Април 2020неделя11:26 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Виолета Желева

След въпрос от БСП

Основната пенсия от НОИ няма да бъде намалявана с 20%

/ брой: 29

автор:Юлия Кулинска

visibility 347

Основната пенсия от НОИ няма да бъде намалявана средно с 20%, а с по-малко, за да може втората пенсия от частните фондове за родените след 1959 г. да бъде в по-голям размер, обяви социалният министър Деница Сачева в Банско. Становището й идва след въпрос на депутата от "БСП за България" Виолета Желева по време на парламентарния контрол. Тогава социалистката попита дали се обсъжда редуцирането на пенсията от НОИ да е съобразено с индивидуалното осигуряване. Желева предупреди, че родените след 31 декември 1959 г. ще получават две пенсии, но има опасност общият им размер да е по-малък от една. Причината е вероятността държавната пенсия да бъде орязана несправедливо. Желева обясни, че се получава така, защото през половината от трудовия си стаж хората са плащали 100% осигуровки към НОИ, а през останалото време 20% се отделят за частен пенсионен фонд. 

От изявлението на г-жа Сачева става ясно, че в аргументите си е използвала голяма част от обясненията ми, коментира за ДУМА Виолета Желева. "Това ме прави изключително удовлетворена, защото е стъпка към преодоляването на значим социален проблем. Важно е, че министърът го осъзнава и ще се опита да направи всичко възможно, чрез законодателни промени, основната пенсия да не бъде намалявана средно с 20%, а с по-малко, за да може пенсионните плащания за родените след 1959 г., да бъдат в по-голям размер", подчерта Желева. По думите й Сачева е поела ангажимент несправедливото ощетяване да бъде избегнато, което вероятно ще се случи до края на март.

30 години БСП е нужна на всеки един социалист

автор:Дума

visibility 1065

"Бацилът", който изгражда имунитет...

автор:Таня Джаджева

visibility 934

/ брой: 64

Направихме най-модерния вестник

visibility 552

/ брой: 64

Ентусиазъм и отговорност

visibility 375

/ брой: 64

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ