03 Април 2020петък01:43 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

АНАТОЛИЙ СТАНКУЛОВ

Актуално

От търговийката по-голямо нема

На изборите покупко-продажбата вървя по-добре, отколкото на борсата

/ брой: 213

автор:Йонко Бонов

visibility 764

Време за избори. Борсата за купуване на гласоподаватели пак отвори широко врати. В предизборните хроники се търкаляше празният от съдържание надпис: "Купуването и продаването на гласове е престъпление." От няколко десетилетия у нас престъплението се е наложило като нормална норма в човешките отношения. Предизборният пазар за покупко-продажба няма почивен ден. Винаги има желаещи да купуват на безценица и винаги ще има такива, които желаят да бъдат купувани. Само че тези, които купуват, когато вземат властта, как ще се погрижат да управляват онези, които са купили?

На първия тур можеше някак да мине номерът. Но на втория тур - при толкова прости от техническа гледна точка бюлетини, с две имена и две квадратчета, как така се навъртяха цели 600 000 невалидни бюлетини?! Манипулацията и подправянето са ясни като бял ден. Тия стотици хиляди реално са срещу властващите и техните избраници. Но пак никой нищо няма да докаже. Моралът и принципите са наритани от нашите властници някъде в канавката. Номерът е веднъж да се яхне тоя замижал сред тинята народ, че да се пришпори здраво в ребрата и да се зашиба през ушите, та да не си помисля да надига глава. Не му е работа да гледа как прехвърчат кайметата по европейски програми в джобовете на избрани властници. Виж, това никъде не пише, че е престъпление. А и да са го скалъпили нашите народни избраници в някое законче, осъден за злоупотреба по нашите географски ширини още не се е родил.  

За какво му е на народа да знае например, че обществените поръчки се правят в нечий личен интерес? Е, кметът ще отлее нещо от своето канче на по-големия си събрат властник отгоре, ама това си е част от играта. Щото, щом си издигнат за градоначалство, ти вече си длъжен не на онези, които се чудят как да свържат двата края и уж ще те избират да им помогнеш, ти си длъжен на началството над тебе. Нали така ни учи и самият министър-председател! Щом смогнеш да ги яхнеш онези под тебе, стискай по-здраво с крака и карай нагоре по пътеката - право към началството. Щом излееш в джоба му колкото трябва, ще остане все нещичко за наливане и в твоя. Народът вече е толкова изнемощял и обезверен, че и един протест, за да го чуят поне комшиите, не може да направи. По кварталите хората си казваха масово: "Абе, то всичко е предрешено." И само махваха безнадеждно с ръка, вместо да се огледат колко мургави братя влизат зад перденцето с джиесем в ръка, за да снимат бюлетината - доказателството, за да им платят после. Всички кметове воглаве с Данчето Фандъкова си пожелават такъв кротък народ. С това стадо те от ГЕРБ ще си хамкат пилафа на властта барем до следващото столетие.

Бяха избори, време за жътва по циганско лято. Чудно време за покупко-продажба. Еврото днес се пече, от търговийката по-голямо няма!

БНБ въвежда мораториум върху кредитите

автор:Дума

visibility 32

Българите очакват тежка финансова криза

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 64

Проф Дуранкев: Необходима е нова данъчна система

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 64

ООН: Храните по света рязко са поевтинели

автор:Дума

visibility 91

/ брой: 64

Замразяват кредитите на британците за три месеца

автор:Дума

visibility 47

Евросъюзът взе на мушка Унгария

автор:Дума

visibility 162

/ брой: 64

Рекордна смъртност в САЩ за денонощие

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 64

КОВИД-19 е най-активен при 4 градуса

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 64

"Бацилът", който изгражда имунитет...

автор:Таня Джаджева

visibility 133

/ брой: 64

Направихме най-модерния вестник

visibility 107

/ брой: 64

Ентусиазъм и отговорност

visibility 94

/ брой: 64

Честит рожден ден, ДУМА!

автор:Юрий Борисов

visibility 81

/ брой: 64

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ