01 Април 2020сряда18:39 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Отхвърлиха предложението на БСП за съсловните организации на медиците

/ брой: 21

автор:Юлия Кулинска

visibility 178

Мнозинството в НС отхвърли на първо четене предложените от БСП промени в Закона за съсловните организации на медицинските сестри, акушерките и асоциираните медицински специалисти, на зъботехниците и на помощник-фармацевтите. 61 депутати гласуваха "за", 32 бяха против, а 65 се въздържаха.

Целта на законопроекта е да се преодолee неравнопоставеността между отделните съсловия със създаването на самостоятелни съсловни организации на медицинските сестри, акушерките, фелдшерите и лекарските асистенти, рехабилитаторите и кинезитерапевтите, които да отчитат спецификата на отделните професии. Това заяви доц. д-р Георги Йорданов от БСП, който представи мотивите на законопроекта. Той припомни, че в момента има само една съсловна организация - Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи, която представлява интересите на няколко професии, а други остават извън нея.

В нашите предложения са записани желанията на медиците, които те са споделили с нас, заяви д-р Илиян Тимчев. Законопроектът отговаря на предизвикателствата на настоящето, отбеляза д-р Валентина Найденова. Тя добави, че идва ново поколение медици, които искат промяна. С неглижиране на искането на тези, които работят в здравеопазването, ние не сме в съзвучие с нуждите на нацията, коментира проф. д-р Георги Михайлов. Той припомни, че над 30 000 медицински сестри са напуснали страната, а повечето у нас са в пенсионна възраст. Асоциацията по здравни грижи не успя да отстои увеличението на заплатите им, нужна е промяна, подчерта проф. д-р Михайлов.   

КЕВР утвърди цената на газа: по-ниска с 42%

автор:Дума

visibility 36

7,8 млрд. лв. нов дълг и дефицит от 3,5 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 307

/ брой: 62

Коронакризата обхвана 63 предприятия

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 62

Между 15-16 лв. за килограм агнешко по Великден

автор:Дума

visibility 213

/ брой: 62

Поуките от 100 години социалистическо строителство

visibility 553

/ брой: 62

Не ви вярваме!

автор:Ина Михайлова

visibility 1300

/ брой: 62

Глобална или национална Европа?

автор:Николай Шопов

visibility 215

/ брой: 62

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ