15 Август 2020събота13:34 ч.

Дянков пред Си Ен Ен:

Отказваме се от еврозоната, засега

/ брой: 167

автор:Дума

visibility 6

България не би приела да се присъедини към еврозоната в сегашното й състояние, заяви вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков в интервю за Си Ен Ен. България има вече сериозен опит в преструктурирането на финансовия си сектор, допълни той.
Страни като нашата могат да дават уроци на някои западни държави, които вече са забравили какво значи преструктуриране на финансовия сектор и бюджетна дисциплина, подчерта българският министър на финансите в интервю за бизнес програмата на Ричард Куест.
Той попита Дянков защо България все още се стреми да се присъедини към еврозоната - този "клуб, който се провали". "Аргументите в подкрепа на нашия стремеж да се присъединим към еврозоната е да се възползваме от консервативните фискални принципи, върху които се гради тя. Последните събития обаче показват, че и тези принципи се влияят от политиката. Финансовите министри се събират, говорят, решават, подготвят документи, след това въпросът отива при политиците и в крайна сметка се получава нещо различно от онова, за което са се договорили финансистите."
Това според Дянков е една от причините миналата година да не се стигне до надеждно и трайно решение на разрастващата се криза с външния дълг на Гърция. Политическите решения често са частични. А сегашната криза е стигнала дотам, че с частични решения изход не може да бъде намерен, обяснява Дянков.

Домашните ремонти ще намаляват данъците

автор:Дума

visibility 310

/ брой: 155

Лаптопите най-търсени в кризата

автор:Дума

visibility 263

/ брой: 155

Българите карат най-старите коли в Европа

автор:Дума

visibility 303

/ брой: 155

59 на сто от хората правят застраховки по задължение

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 155

Израел възобновява полетите до България

автор:Дума

visibility 195

Франция изпраща военни в Крит

автор:Дума

visibility 417

/ брой: 155

Помпео с антикитайска обиколка в Европа

автор:Дума

visibility 391

/ брой: 155

Ама кой щял да дойде, като се махне Борисов

visibility 1009

/ брой: 155

Протестите са на народа

visibility 720

/ брой: 155

Ива Уорън: Футболът е не само страст, но и работа

автор:Мони Георгиев

visibility 228

/ брой: 155

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ