23 Януари 2021събота00:22 ч.

Отварят Морската гара на Бургас през октомври

/ брой: 192

автор:Красимир Кръстьовски

visibility 2182

Строителството на Морската гара на Бургас е почти завършено и се очаква до 1 октомври тя да посрещне първите си пасажери. На 5 октомври се очаква "Селебрити се Констилейшън" да акостира в порта с над 2000 пътници и 1500 души екипаж, а още 4 круизни кораба - до края на годината.
Пасажерите ще бъдат извозвани с автобуси през централния вход на пристанището. В Морската гара ще работят 8 гишета, като приемането на документите нямало да отнема повече от 8 секунди на човек. Създава се и организация между Гранична полиция и туроператорите.
Тази гара трябваше да заработи още през 2011 г., а през 2014 да бъде готов целия проект. Дейностите за зоната за обществен достъп обаче бяха спрени и сега тази сграда се строи със средства на Пристанище - Бургас и Пристанищна инфраструктура, каза областният управител Павел Маринов. Той допълни още, че е планирано изграждането и на второ крило, в което ще бъде настанена администрацията. Гарата няма да бъде свободна за достъп на граждани, докато не бъде завършена първата фаза от проекта.
Стойността на първата фаза е някъде около 24 000 000 евро. Средствата ще бъдат привлечени от банки и специализирани структури. "Ще бъдат изградени вертикална планировка, атракционна зона, трафик кулата и различни инсталации", допълни Маринов. Строителството на самата трафик кула започва до 2-3 месеца и ще продължи 12 месеца.
На 5 октомври гарата ще работи. Ангажимент на общината е да изгради и достъп от града. Сега ще почистим мястото и ще го асфалтираме. Първата среща на пасажерите трябва да бъде приятна, а сега започнаха изграждане и на ВиК структура, която ще бъде завършена до 2 месеца, каза Николай Тишев, изпълнителен директор на Пристанище Бургас ЕАД.
 

Прекратиха сделките за студен резерв

автор:Дума

visibility 371

/ брой: 15

КЕВР потвърди прогнозата за по-скъп газ от февруари

автор:Дума

visibility 258

/ брой: 15

Национален регистър ще следи запорите на коли

автор:Дума

visibility 279

/ брой: 15

Авиоотряд 28 ще прибира такси от правителствения ВИП

автор:Дума

visibility 225

/ брой: 15

Сметищата на националния манталитет

автор:Юри Михалков

visibility 420

/ брой: 15

За какво мечтахме, а какво ни сполетя

visibility 535

/ брой: 15

ДВАМАТА ЛУДИ

visibility 525

/ брой: 15

Брекзитизиране

автор:Евгени Гаврилов

visibility 266

/ брой: 15

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ