14 Юни 2021понеделник20:33 ч.

Пак ли срещу Русия

/ брой: 192

автор:Юри Михалков

visibility 519

САЩ щели да подпомагат стратегически България в модернизацията на армията, киберсигурността, охраната на Черноморския регион. Това е планирано в 10-годишната пътна карта за сътрудничество в отбраната между двете страни, която бе подписана от военните министри Марк Еспър и Красимир Каракачанов. 

Зад благовидните думи се спотайват зловещи последици. Една от тях, е че провокираме историята пак да ни гази, защото не сме научили уроците й. Като знаем геополитическата конюнктура, имаме основание да подозираме, че Америка иска непрекъснато развитие на военната готовност, но не толкова на България, колкото срещу Русия. Че подобряването на оперативната съвместимост е насочена не за защита на страната ни, колкото за употребата й в конфронтацията на САЩ срещу Русия. Че трябва да направим необходимите инвестиции в армията, за да ни я хвърлят било в конфликт, било в пълноценна бъдеща война срещу Русия. Изобщо по-силна армия, но не за националната отбрана, а за чужди конфликти и войни. Примерно в Черно море. При това без Русия да застрашава нито България, нито НАТО, нито САЩ.

Америка иска марионетна България да стане враг на Русия. Да отворим учебника по история. През 1977-1978 г. Русия ни изправя на крака след цивилизационната кома на турското иго, но през Първата световна война воювахме срещу нея. Резултатът бе втора национална катастрофа (след първата от Междусъюзническата война). Грешката бе повторена и през Втората световна война и резултат бе нова национална катастрофа. От трите национални катастрофи в миналия век две се случват, когато сме посягали на Освободителя си. След 1945 г. с помощта на Москва минимизирахме последиците от втората катастрофа и извършихме направо цивилизационен скок в развитието си, макар и без демокрация. Изглежда, че невидима ръка има не само пазарът, но и историята. Провидението пак стовари върху нас гнева си заради сатанинското безпаметство и двойките по миналото. Ето че сега за трети път се оказваме в стана на руските врагове. И отново ни се стовари национална катастрофа - още не чезнат територии, но вече чезне населението ни.

Стачка спира морския транспорт в Гърция

автор:Дума

visibility 106

Англия отлага отпадането на ковид мерките

автор:Дума

visibility 223

Израел има нов премиер

автор:Дума

visibility 361

Датата

автор:Дума

visibility 52

/ брой: 112

"А" добре! Чакаме "Б"

автор:Велиана Христова

visibility 463

/ брой: 111

Преди 98 години убиха Александър Стамболийски

visibility 311

/ брой: 111

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ