04 Декември 2020петък00:56 ч.

Пак ли срещу Русия

/ брой: 192

автор:Юри Михалков

visibility 192

САЩ щели да подпомагат стратегически България в модернизацията на армията, киберсигурността, охраната на Черноморския регион. Това е планирано в 10-годишната пътна карта за сътрудничество в отбраната между двете страни, която бе подписана от военните министри Марк Еспър и Красимир Каракачанов. 

Зад благовидните думи се спотайват зловещи последици. Една от тях, е че провокираме историята пак да ни гази, защото не сме научили уроците й. Като знаем геополитическата конюнктура, имаме основание да подозираме, че Америка иска непрекъснато развитие на военната готовност, но не толкова на България, колкото срещу Русия. Че подобряването на оперативната съвместимост е насочена не за защита на страната ни, колкото за употребата й в конфронтацията на САЩ срещу Русия. Че трябва да направим необходимите инвестиции в армията, за да ни я хвърлят било в конфликт, било в пълноценна бъдеща война срещу Русия. Изобщо по-силна армия, но не за националната отбрана, а за чужди конфликти и войни. Примерно в Черно море. При това без Русия да застрашава нито България, нито НАТО, нито САЩ.

Америка иска марионетна България да стане враг на Русия. Да отворим учебника по история. През 1977-1978 г. Русия ни изправя на крака след цивилизационната кома на турското иго, но през Първата световна война воювахме срещу нея. Резултатът бе втора национална катастрофа (след първата от Междусъюзническата война). Грешката бе повторена и през Втората световна война и резултат бе нова национална катастрофа. От трите национални катастрофи в миналия век две се случват, когато сме посягали на Освободителя си. След 1945 г. с помощта на Москва минимизирахме последиците от втората катастрофа и извършихме направо цивилизационен скок в развитието си, макар и без демокрация. Изглежда, че невидима ръка има не само пазарът, но и историята. Провидението пак стовари върху нас гнева си заради сатанинското безпаметство и двойките по миналото. Ето че сега за трети път се оказваме в стана на руските врагове. И отново ни се стовари национална катастрофа - още не чезнат територии, но вече чезне населението ни.

ГЕРБ гласуваха срещу безплатни ваксини

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 232

Радев не мисли да отлага парламентарния вот

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 232

Властта компенсира бизнеса с едва до 20% от оборота

автор:Дума

visibility 126

/ брой: 232

С 40 строители на щат "Автомагистрали" прави "Хемус"

автор:Дума

visibility 130

/ брой: 232

Отхвърлиха президентското вето за промените в Закона за ДДС

автор:Дума

visibility 127

/ брой: 232

Българинът ще похарчи по Коледа 25% от доходите си

автор:Дума

visibility 188

Ваксината на Moderna дава имунитет поне за три месеца

автор:Дума

visibility 22

Еврокомисар ни подкрепи в спора със СР Македония

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 232

Италия забранява литургиите по Рождество

автор:Дума

visibility 129

/ брой: 232

НАТО подсилва черноморския си фланг

автор:Дума

visibility 138

/ брой: 232

Христо Цеков: Животът е съдбовна загадка

автор:Спирдон Спирдонов

visibility 122

/ брой: 232

Човекът Кръстопът

visibility 114

/ брой: 232

Датата

автор:Дума

visibility 99

/ брой: 232

Заслужава ли паметник в София президентът Уилсън?

автор:Христо Георгиев

visibility 697

/ брой: 231

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ