27 Май 2020сряда02:11 ч.

Пълна каша

/ брой: 240

автор:Мая Йовановска

visibility 800

Политиката на властта в областта на транспорта (ако хаотичните им действия и опити за лобизъм изобщо могат да се нарекат така) се оказва напълно несъстоятелна и е на път да "взриви" както бранша, така и гражданите, които шофират. А министрите на регионалното развитие и на транспорта, вероятно не без помощта на големите "експерти" от ГЕРБ по ведомства и комисии, забъркаха каша, която ще сърбаме всички. 

Комисията за финансов надзор предложи нов вариант на прословутата система бонус-малус, която се готви да ни въведе от години и от която на практика ще се облажат застрахователите. Защото нарушителите на пътя веднъж ще ги глобява държавата и втори път ще плащат чрез малус точките в новата система за определяне на задължителната застраховка "Гражданска отговорност". Трябваше обаче да се надигне общественото недоволство, омбудсманът Диана Ковачева да изпрати писмо на КФН, че системата им ощетява гражданите, и опозицията да поиска оттегляне на предложенията, за да се сетят, че трябвало да направят публично обсъждане. Що се правите на ударени, а?

Автобусните превозвачи пък започват да протестират в цялата страна от днес, а са готови и да спират превози през януари. И те получиха обещания от властта, че държавата ще вземе да си "мръдне пръста" и да направи нещо за сивия сектор в бранша, ама резултат очевидно няма. Прословутата тол система е другата попара, дето забъркаха. Километрите пътна мрежа, които да обхване системата, дълго време се дъвчат, а таксите още не са определени, сроковете неведнъж бяха променяни. Хвърлиха се милиони за нещо, дето още не се знае какво ще бъде, и въпросите около него стават все повече. Важното е, че си направиха тол управление, което няма какво да върши, но там си получават заплатите. Даже преди ден МС им отпусна допълнително 50 млн. лв. Кашата е пълна и я сърбаме гореща всички ние.

Първа оставка в британското правителство

автор:Дума

visibility 59

На 1 юли Израел анексира палестински територии

автор:Дума

visibility 121

/ брой: 98

Китай е удвоил делата срещу корупцията

автор:Дума

visibility 95

/ брой: 98

Парадът на победата в Москва – на 24 юни

автор:Дума

visibility 111

/ брой: 98

МЕЛОДИЯТА

автор:Анжел Вагенщайн

visibility 148

/ брой: 98

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ