27 Януари 2020понеделник01:13 ч.

Пълна каша

/ брой: 240

автор:Мая Йовановска

visibility 476

Политиката на властта в областта на транспорта (ако хаотичните им действия и опити за лобизъм изобщо могат да се нарекат така) се оказва напълно несъстоятелна и е на път да "взриви" както бранша, така и гражданите, които шофират. А министрите на регионалното развитие и на транспорта, вероятно не без помощта на големите "експерти" от ГЕРБ по ведомства и комисии, забъркаха каша, която ще сърбаме всички. 

Комисията за финансов надзор предложи нов вариант на прословутата система бонус-малус, която се готви да ни въведе от години и от която на практика ще се облажат застрахователите. Защото нарушителите на пътя веднъж ще ги глобява държавата и втори път ще плащат чрез малус точките в новата система за определяне на задължителната застраховка "Гражданска отговорност". Трябваше обаче да се надигне общественото недоволство, омбудсманът Диана Ковачева да изпрати писмо на КФН, че системата им ощетява гражданите, и опозицията да поиска оттегляне на предложенията, за да се сетят, че трябвало да направят публично обсъждане. Що се правите на ударени, а?

Автобусните превозвачи пък започват да протестират в цялата страна от днес, а са готови и да спират превози през януари. И те получиха обещания от властта, че държавата ще вземе да си "мръдне пръста" и да направи нещо за сивия сектор в бранша, ама резултат очевидно няма. Прословутата тол система е другата попара, дето забъркаха. Километрите пътна мрежа, които да обхване системата, дълго време се дъвчат, а таксите още не са определени, сроковете неведнъж бяха променяни. Хвърлиха се милиони за нещо, дето още не се знае какво ще бъде, и въпросите около него стават все повече. Важното е, че си направиха тол управление, което няма какво да върши, но там си получават заплатите. Даже преди ден МС им отпусна допълнително 50 млн. лв. Кашата е пълна и я сърбаме гореща всички ние.

Жълт код за поледици в 7 области на страната

автор:Дума

visibility 0

Българите доплащат най-много за лекарства

автор:Дума

visibility 76

Карлуково протестира срещу опасни отпадъци

автор:Дума

visibility 147

/ брой: 17

Повече от 150 млн. лева укрити данъци за 2019-а

автор:Дума

visibility 73

ГЕРБ клатят валутния борд

автор:Дума

visibility 253

/ брой: 17

Колекторските фирми с нова измама

автор:Дума

visibility 147

/ брой: 17

Работодатели: Без отпуск за дните в майчинство

автор:Дума

visibility 222

/ брой: 17

Коронавирусът в Китай става все по-опасен

автор:Дума

visibility 98

/ брой: 17

Сеизмолог прогнозира нови трусове в Турция

автор:Дума

visibility 93

/ брой: 17

Кратки новини

автор:Дума

visibility 100

/ брой: 17

Хазартът е социален бич

visibility 127

/ брой: 17

Как Ревизоро стана Язовиро

автор:Юлия Кулинска

visibility 314

/ брой: 17

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ