04 Декември 2020петък01:41 ч.

Няколко думи

Пълно саморазголване

/ брой: 201

автор:Валентин Георгиев

visibility 790

Доклад с ужасяващи изводи за страната ни, писан не от "метежници", а от експерти на властта, ще "зарибява" Брюксел за едни 9,7 милиарда евро, които очакваме да получим за следващия 7-годишен период. Изредените в него факти са в пълно противоречие с всекидневните хвалби за невиждани успехи, с които Борисов и ГЕРБ не спират да ни заливат. Целта е ЕК да се затрогне от драматичното състояние у нас на редица сектори, за да се оправдае нуждата от милиардите, които Европа трябва да налее. 

Такова мащабно саморазголване на истината за дереджето на България не е по силите на нито един критик и анализатор. Да се коментират цинизмът и двуличието на Борисов и хората му обаче в случая не си струва. Самопризнанието за пълен провал се вижда като на длан. Този документ буквално слага кръст на розовата паралелна реалност, която управниците се опитват да внушават на българите, а в същото време "цакат" Европа с резултатите от безобразията, които сами са натворили. За още и още пари, голяма част от които пак ще бъдат окрадени.

Трагично състояние на науката и иновациите, ниска продуктивност, енергетика на ниво от миналия век, малко магистрали и некачествени пътища, ширеща се бедност и...

И още си признава Борисов: неграмотност, социално неравенство, драматичен демографски срив, задълбочаване на регионалните различия - всичко това е надлежно описано с възможно най-черни краски, за да "респектира" богата Европа. Прави впечатление и честото цитиране на последното място на страната ни в ЕС по редица критерии и класации, което едва ли не се изтъква като "аргументирана заслуга", задължаваща Брюксел да се изръси солидно. 

Човек чете и се хваща за главата. С какви очи Борисов, Сачева, Караянчева, Дончев, Теменужка и редица други от тая кохорта хвалипръцковци имат наглостта да говорят за приоритети, отговорности, успехи, "грижа за хората", когато се подписват под такъв документ? Под истината.  

Струва си да запитаме и всички ония влъхви и матросовци на властта, които ореваха медиите за критичната резолюция на Европарламента за България, дали не виждат отново "предателство" в този правителствен доклад, който се изпраща в Брюксел? Ще отрекат ли тежките факти и оценки в него, подкрепени с точни неопровержими числа? Или същите са нарочно засилени в лошата посока, за да се вземат парите? Демагогията този път май няма да проработи, защото и на Брюксел му писна. Можеше спокойно да се похвалят, че са "свършили много работа", но средствата им трябват, за да довършат започнатото - така, както лъжат собствения си народ. Очевидно нямат доказателства, с които да подкрепят такова твърдение. 

А че сме първи по корупция и последни по стандарт, го виждат всички. Но за да е така, има точна причина. И тя е калпавото и крадливо управление на Борисов и ГЕРБ, което ни закотви на дъното за последните десет години. И пак искат да правят същото, и пак Европа да им помага.

ГЕРБ гласуваха срещу безплатни ваксини

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 232

Радев не мисли да отлага парламентарния вот

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 232

Властта компенсира бизнеса с едва до 20% от оборота

автор:Дума

visibility 126

/ брой: 232

С 40 строители на щат "Автомагистрали" прави "Хемус"

автор:Дума

visibility 130

/ брой: 232

Отхвърлиха президентското вето за промените в Закона за ДДС

автор:Дума

visibility 127

/ брой: 232

Българинът ще похарчи по Коледа 25% от доходите си

автор:Дума

visibility 188

Ваксината на Moderna дава имунитет поне за три месеца

автор:Дума

visibility 22

Еврокомисар ни подкрепи в спора със СР Македония

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 232

Италия забранява литургиите по Рождество

автор:Дума

visibility 129

/ брой: 232

НАТО подсилва черноморския си фланг

автор:Дума

visibility 138

/ брой: 232

Христо Цеков: Животът е съдбовна загадка

автор:Спирдон Спирдонов

visibility 122

/ брой: 232

Човекът Кръстопът

visibility 114

/ брой: 232

Датата

автор:Дума

visibility 99

/ брой: 232

Заслужава ли паметник в София президентът Уилсън?

автор:Христо Георгиев

visibility 697

/ брой: 231

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ