07 Юли 2020вторник19:43 ч.

Пърформанс

/ брой: 260

автор:Юлия Кулинска

visibility 807

Думи, движения, жестове, гримаси... Едва ли някой ще се наеме да определи границите на пърформанса като постмодерна форма за изява на човешкия талант. Нерядко обаче зрелището се превръща в хаотично свидетелство за неспособността на група лоши актьори. Които вместо да въздействат, отблъскват публиката. Така се получава и с комисията за разследване на корупцията по високите етажи на властта, оглавявана от Яне Янев.
В духа на пърформанса лидерът на РЗС бе подхвърлен в политически спектакъл с най-прилягащата му роля на слугинаж. Зад маската на бореца против корупцията обаче пролича поръчковият изпълнител на властимащите, който трябва да прикрива далаверите й и да хвърля помия върху предишните. Обяснимо е защо Янев се е наел с нелицеприятната роля. Нали търси политическите дивиденти, получава медийно внимание и трибуна... Ясно е и защо ГЕРБ участва в цирка - за да отклонява вниманието от реалните проблеми, да предлага претоплени вкиснати интриги и да вади забравени скелети от гардероба...
Медиите трябва да получат "едно уважение", защото през всичките години, в които са правили разследвания, са достигнали до мъртви папки в институциите, погали с думи журналистите Янев. Извън това "уважение" обаче шефът на парламентарната комисия така и не отговори какво би могъл да направи със стотиците мъртви дела, извън "подходящото" информиране на широката публика. Яне Янев продължава да мълчи и по над 20-те сигнала, с които депутатите от Коалиция за България го засипаха. Но се зае да разнищва неприетия доклад на друга комисия, което е прецедент в парламентарния живот. И си затвори очите пред въпиющата корупция, която разяжда държавата най-вече по високите етажи на сегашната власт.
Всеки пърформанс може да задържи публиката, докато предлага нестандартни, оригинални и завладяващи сюжети. Ако ли не - участниците в него остават самотни, излъгани и оплюти... И забравени.

Не пуснали туристи на плаж, бил резервиран

автор:Дума

visibility 9

/ брой: 128

Внасят 32 хил. тона дрехи втора употреба

автор:Дума

visibility 15

/ брой: 128

Израел върна част от ковид мерките

автор:Дума

visibility 32

/ брой: 128

Анкара заплашва ЕС с контрамерки

автор:Дума

visibility 35

/ брой: 128

Кратки новини

автор:Дума

visibility 30

/ брой: 128

Курортно лято

автор:Лозан Такев

visibility 33

/ брой: 128

Има решение за кризата

visibility 31

/ брой: 128

Новата цивилизация на хората с достойнство

visibility 32

/ брой: 128

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ